Home Geopolitika Kremlj: The Washington Post ne piše potpunu istinu

Kremlj: The Washington Post ne piše potpunu istinu

by Agencije

Prema riječima Dmitrija Peskova, članak koji je objavio The Washington Post ne odgovara u potpunosti stvarnosti.

Dogovor Rusije i SAD-a po pitanju rješenja sirijske krize još nije finaliziran, još treba naći kompromis za neka neriješena pitanja, izjavio je glasnogovornik ruskog predsjednika Dmitrij Peskov, prenosi TASS.

“Doista, radi se o nekom dogovoru, o nekom dokumentu… koji još uvijek nije finaliziran, jer su ostala još neka neriješena pitanja. Rad se nastavlja”, rekao je predstavnik Kremlja, komentirajući pisanje lista The Washington Post o tome da je na nedavnom sastanku predsjednika SAD-a i Rusije na marginama summita G-20 ruskoj strani navodno dana “posljednja ponuda” Washingtona.

Prema riječima Peskova, ta pisanja “ne odgovaraju u potpunosti stvarnosti”. Istovremeno je Putinov glasnogovornik potvrdio da su “dva predsjednika zaista detaljno raspravljala o temi Sirije” te da su o tome još detaljnije razgovarali šef ruske diplomacije Sergej Lavrov i američki državni tajnik John Kerry.

“Naravno, o svemu tome (sporazumu o Siriji) može se raspravljati samo u formatu kompromisa i upravo se zbog dostizanja tog kompromisa nastavlja rad, zbog manjeg broja otvorenih pitanja taj kompromis još nije postignut”, zaključio je Peskov. Nije precizirao o kojim se točno detaljima radi.

Related Posts