Kremlj odbacuje optužbe za korupciju i poziva na dokaze

Kremlj je u utorak odbio optužbe američkog ministarstva financija upućene predsjedniku Vladimiru Putinu u izvješću BBC-ja i pozvao Washington da pruži “konkretne dokaze” za svoje navode.

“To je obična laž i kleveta koja nema veze sa stvarnošću. Već smo se navikli na takve novinarske izmišljotine povezane s nestručnošću, traženjem senzacije i podmetanjem”, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov. “Sve bi to bio tek jedan primjer dobro poznatog neodgovornog novinarstva da ne sadrži službene izjave američkog ministarstva financija”, dodao je. “Iznošenje takvih optužaba od ustanove kao što je američko ministarstvo financija bez konkretnih dokaza, baca ljagu na tu ustanovu”, rekao je Peskov.

Visoki dužnosnik američkog ministarstva financija rekao je u izvješću koje je BBC trebao objaviti u ponedjeljak navečer da je Vladimir Putin “korumpiran”, optuživši ga da se koristi državnim sredstvima za financiranje svojih saveznika i da “prikriva” svoje bogatstvo. Ovo je prvi put da američka administracija otvoreno optužuje ruskog predsjednika. “Nije na nama da pronalazimo dokaze, nego na toj instituciji koja mora dokazati da njezina službena izjava nije puka kleveta”, poručio je Peskov.

You may also like

0 comments