Home Geopolitika Kremlj očekuje ispriku Fox Newsa koji je Putina nazvao ubojicom

Kremlj očekuje ispriku Fox Newsa koji je Putina nazvao ubojicom

by Marijan Opacak

Američka televizijska mreža Fox News trebala bi se ispričati ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu jer ga je nazvala “ubojicom” u intervjuu s Donaldom Trumpom, ocijenio je u ponedjeljak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

“Smatramo da su riječi novinara Fox Newsa neprihvatljive, uvredljive i željeli bismo da se ta ugledna mreža ispriča predsjedniku” Putinu, kazao je novinarima Peskov.

Glasnogovornik Kremlja odbio je komentirati reakciju Donalda Trumpa koji je iznenađujuće kao odgovor pozvao Ameriku da preispita vlastitu savjest.

Novinar američke postaje nazvao je u nedjelju Vladimira Putina “ubojicom” nakon što je Donald Trump ponovio u intervjuu da “poštuje” ruskog kolegu.

“Puno ubojica, puno ubojica. Mislite da je naša zemlja baš nevina?”, odgovorio je američki predsjednik ne objašnjavajući svoju misao.

Spremnost Donalda Trumpa da uspostavi dobre odnose s Moskvom izaziva veliku zabrinutost u Washingtonu i ta je nova njegova izjava smjesta izazvala salvu kritika na društvenim mrežama i u tisku.

(Agencije)

Related Posts