Kreće li Nigel Farage u kampanju za uništenje EU?

Čelnik na odlasku Britanske neovisne stranke (UKIP) Nigel Farage rekao je da namjerava pomoći ostalim zemljama da izađu iz Europske unije kad napusti svoju dužnost, tvrdeći da aktualni “projekt EU sada umire”, javlja u srijedu dpa.

“Mislim da je Britanija otvorila vrata za svršetak (europske) političke unije”, rekao je Farage novinarima u Strasbourgu u utorak, gdje kao predstavnik UKIP-a sudjeluje na sjednici Europskog parlamenta. “Osjećam da su naši rezultati znak nade pokretima širom EU-a”, rekao je, navodeći rezultate ispitivanja javnog mijenja koji svjedoče o sve većoj potpori izlasku iz unije u Danskoj, Nizozemskoj, Češkoj i Italiji.

“Ništa više neće biti isto. Vjerujem da taj projekt, projekt EU, sada umire”, rekao je dodajući da očekuje novu krizu u eurozoni u sljedećih nekoliko mjeseci. “Surađivat ću sa strankama i političkim pokretima u ostatku Europe koji žele vratiti svoju neovisnost”, rekao je Farage.

On je najavio svoju ostavku na mjesto čelnika stranke u ponedjeljak, rekavši da je postigao svoj cilj osiguravši potporu izlasku Velike Britanije iz EU-a. Farage i dalje ostaje član Europskog parlamenta.

 

You may also like