Home Hrvatska Kovačić: Suradnja Mosta i HDZ-a više nema smisla

Kovačić: Suradnja Mosta i HDZ-a više nema smisla

by Energypress.net

Omiški gradonačelnik i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru Ivan Kovačić nastavlja s kritikama suradnje unutar Domoljubne koalicije koja, ako je suditi prema njegovim riječima, više nema smisla.

“Budimo iskreni, suradnja Most-a i HDZ-a više nema smisla”, izjavio je donedavni predsjednik saborskog kluba zastupnika Mosta za Slobodnu Dalmaciju.

Pojašnjavajući zašto to tvrdi, Kovačić je izjavio: “Ako netko kaže da ne želi izvršavati sadržaje iz sporazuma, a za to nema uvjerljive argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi”.

Prema njegovim riječima u Mostu je čak bilo sastanaka o mogućem izlasku iz Vlade s obzirom na njezin loš rejting, te izlazak na nove izbore, što su navodno svi sudionici tog sastanka podržali. Ipak, za sada najava novih izbora nema, dok Kovačić upozorava kako 20-ak mjesta pomoćnika ministara još nije popunjeno i to zato što HDZ namjerno nikoga nije predložio, kaže.

‘Povukao sam potporu HDZ-u, ali nisam otišao iz Sabora. Svaku minutu koju budem imao u Saboru razotkrivat ću sve ono što narod treba znati.I bit ću apsoutno konstruktivan. Davat ću i izdvojene prijedloge ako bude trebalo. No na moj glas se više ne može raćunati kao na siguran glas koji pripada kvoti saborske većine’, kaže Kovačić za Slobodnu.

Related Posts