Kovač: Orešković ili neka da ostavku ili ćemo mu izglasati nepovjerenje

O raskolu u Banskim dvorima RTL-u Danas je razgovarao s ministrom vanjskih i europskih poslova Mirom Kovačem

Dramatičan dan prepun izvanrednih konferencija za novinare najviših članova Vlade obilježio je dan u Hrvatskoj. O raskolu u Banskim dvorima smo u RTL-u Danas razgovarali s ministrom vanjskih i europskih poslova Mirom Kovačem (HDZ).

Što slijedi? “U interesu građana i stabilnosti zemlje je da imamo preslagivanje. Ukoliko ne uspijemo, u što ne vjerujem, onda bismo išli u nove izbore. Povjerenje je prokockano, više ne postoji. Ponašanje još uvijek aktualnog premijera i Mosta je neozbiljno, pokazuju nepoznavanje političkog sustava. To je poigravanje s povjerenjem građana. HDZ je izabran zbog stabilnosti zemlje, mi skrbimo o stabilnosti Hrvatske”.

Što očekujete od premijera? “Orešković ima dvije mogućnosti – ili da sam ode ili da mu se izglasa nepovjerenje”.

Vi ćete tražiti izglasavanje nepovjerenja? “To ćemo vidjeti sutra na Predsjedništvu HDZ-a. Mislim da je situacija jasna, nema više povjerenja”.

Kako će sve to izgledati? Ne mislite li da bismo trebali ići na nove izbore? “U prvoj fazi idemo na preslagivanje, mislim da je to moguće. Sutra je Predsjedništvo HDZ-a i nakon toga ćemo biti pametniji. Mi ćemo skoro znati s kim ćemo složiti novu hrvatsku vladu. Mi smo tu zbog stabilnosti zemlje, a ovakvo neozbiljno i sramotno ponašanje mi više ne možemo trpjeti”, poručio je Kovač za RTL.

You may also like