Konferencija o hrvatskom predsjedanju Unijom

Prilike i izazovi
Kako teku pripreme, koji će biti ključni naglasci hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, kakva su očekivanja gospodarstva, političkih elita, građana, ali i susjeda – neka su od pitanja na koja će se pokušati odgovoriti ma konferenciji Večernjeg lista “Hrvatsko predsjedanje EU – prilike i izazovi”.

Na konferenciji posvećenoj predsjedanju EU-om dobit ćemo odgovore na neka ključna pitanja: budućnost Europske unije, politički i sigurnosni okvir, novi val proširenja EU-a, hrvatski susjedi pred vratima Bruxellesa, gospodarski aspekti hrvatskog članstva u EU-u, što nakon EU-ovih fondova, ulazak u eurozonu, prilike i izazovi.

Na konferenciji će sudjelovati ministri, predstavnici Vlade, europarlamentarci i vodeći hrvatski poduzetnici. Konferenciju će pozdravnim govorom otvoriti Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista, a zatim slijedi intervju s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Nakon toga održat će se tri stručna predavanja – o predsjedanju Hrvatske EU-om, ulasku u eurozonu te EU-u i zajedničkoj sigurnosti – koja će održati stručnjaci iz tog područja: Božo Skoko, sveučilišni profesor s Fakulteta političkih znanosti, Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN, te Boris Vujčić, guverner Hrvatske narodne banke.

Na kraju će se održati dvije panel-diskusije o EU-u i gospodarstvu te o hrvatskom predsjedanju EU-om. Sudjelovat će Gordana Deranja, predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca, Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog telekoma, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, Joško Klisović, saborski zastupnik, i drugi stručnjaci iz tog područja.

You may also like

0 comments