Končar EI: Skupština početkom lipnja o dividendi od 14 kuna po dionici

Glavna skupština Končar Elektroindustrije sazvana je za 6. lipnja, a odlučivat će i o prijedlogu da se dioničarima isplati dividenda u iznosu od 14 kuna po dionici ili ukupno oko 36 milijuna kuna, odnosno nešto više od polovine prošlogodišnje neto dobiti.  

Matična kompanija, Končar Elektroindustrija d.d. lani je ostvarila neto dobit u iznosu od 69,1 milijun kuna, a skupštini je predloženo da se pet posto te dobiti ili 3,45 milijuna kuna rasporedi u zakonske rezerve, u rezerve za vlastite dionice šest milijuna kuna, dok bi se u ostale rezerve rasporedilo 23,7 milijuna kuna. Ukupno bi se tako rasporedilo 33,1 milijun kuna prošlogodišnje dobiti. Iz raspoložive/preostale dobiti isplatila bi se dividenda u iznosu od 14 kuna po dionici, navodi se u pozivu za glavnu skupštinu koju je kompanija u utorak objavila na Zagrebačkoj burzi.

Inače, to je za dvije kune viša dividenda po dionici nego je isplaćeno prošle godine, kada je dividenda iznosila 12 kuna po dionici.

Prema pozivu za skupštinu, dividenda bi se isplatila dioničarima koji budu upisani u registar nematerijaliziranih vrijednosnih papira u Središnjem klirinško depozitarnom društvu (SKDD) na petnaesti dan iza datuma održavanja skupštine, pa bi 21. lipnja bio datum stjecanja prava na tražbinu za isplatu dividende. Isplata dividende izvršila bi se najkasnije u roku petnaest dana od dana stjecanja tražbine na isplatu odnosno do 6. srpnja.

Skupštini će biti podnijeto i godišnje izvješće Uprave o stanju tvrtke i ovisnih društava u prošloj godini, kao i godišnja financijska izvješća i konsolidirano izvješće za prošlu godinu.

Grupa Končar, koju uz Končar Elektroindustriju d.d. kao maticu čini još 15 ovisnih društava, lani je ostvarila ukupne konsolidirane prihode u iznosu od 3,09 milijardi kuna, dok su ukupni konsolidirani rashodi iznosili 2,97 milijardi kuna. Neto dobit Grupe Končar lani je iznosila 108,1 milijun kuna.

You may also like