Kolinda Grabar Kitarović uputila čestitku novom austrijskom predsjedniku

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uputila je Alexanderu Van der Bellenu čestitku u povodu izbora na dužnost austrijskog predsjednika, priopćio je u utorak Ured predsjednice.

“U ime građana Republike Hrvatske i u svoje osobno ime sa zadovoljstvom Vam upućujem najsrdačnije čestitke povodom Vašeg izbora na dužnost predsjednika Republike Austrije. Uvjerena sam kako ćete na toj odgovornoj dužnosti uspješno raditi za svekoliki napredak Vaše države i za dobrobit svih njenih građana”, napisala je predsjednica u čestitki.

Izrazila je uvjerenost da će se u predstojećem razdoblju uspješno razvijati prijateljski odnosi između dviju država u svim područjima i na dobrobit građana, posebice u okrilju Europske unije, dodajući da hrvatski i austrijski narodi tradicionalno dijele prijateljstvo, razumijevanje i bliskost.

Kao čvrsti temelj koji pridonosi razvoju hrvatsko-austrijskih odnosa su i brojna hrvatska zajednica u Austriji i Gradišćanski Hrvati, istaknula je. “Veselim se nekoj skoroj prigodi u kojoj bih Vam željela predstaviti svoje poglede na nužnost jačanja sveobuhvatne suradnje na uspravnici Jadran-Baltik-Crno More u kojoj Hrvatska i Austrija imaju značajno mjesto. Također, uvjerena sam kako ću u Vama imati i sugovornika glede nužnosti konsolidiranja Europske unije preostalim državama jugoistočne Europe“, stoji u čestitki predsjednice Grabar-Kitarović.

You may also like