Kolinda Grabar Kitarović također nije zadovoljna bankama

Svečanom sjednicom križevačkog Gradskoga vijeća u petak je obilježen Dan grada i 763. obljetnica, uz nazočnost predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović, koja je poručila kako se u Hrvatskoj, umjesto pesimizma i malodušja, treba osnažiti odgovornost i vrednovanje rada te uvesti načelo zajedništva.

Predsjednica je Gradu Križevcima čestitala 763. obljetnicu te kazala kako je u Hrvatskoj uočila neobičan fenomen. “Hrvatska je puna darovitih, požrtvovnih pojedinaca, uspješnih tvrtki, udruga zainteresiranih za opće dobro, a toliko je mnogo pesimizma i malodušja. Mora se mijenjati i naš odnos prema javnim dobrima, osnažiti javna odgovornost, vrednovanje rada i kreativnost, a mora se uvesti i načelo zajedništva”, istaknula je.

Naglasila je kako u ovom trenutku treba više poraditi na uklanjanju administrativnih zapreka u poduzetništvu te pojednostaviti proceduru koja vodi od ideje do započinjanja posla. Nužna je, dodala je, i bolja kreditna politika banaka koja će osnažiti poduzetničko ozračje i omogućiti zapošljavanje mladih.

Svečanosti su, uz gradske vijećnike, nazočili i saborski zastupnici, predstavnici državne, lokalne i sudbene vlasti, policije, ustanova i udruga, hrvatski branitelji, crkveni dostojanstvenici i druge. Sve ih je na početku pozdravio predsjednik Gradskoga vijeća Dragutin Guzalić, a potom i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg. (Agencije)