Foto: Twitter

Kohorst razgovarao sa lokalnim političarima o LNG terminalu

 Američki veleposlanik u Hrvatskoj Robert Kohorst u sklopu svog posjeta Rijeci se susreo s gradonačelnikom Vojkom Obersnelom i županom Zlatkom Komadinom, te razgovarao među ostalim i o projektu gradnje LNG terminala za koji je rekao da se nada da će »najbolji projekt na kraju biti i realiziran«.
On međutim nije progovorio o tome govori li o plutajućem ili kopnenom terminalu, nego je samo spominjao LNG terminal kao takav.– Svi se slažemo da je diverzifikacija dobave plina od strateškog interesa za ovaj dio Europe i ohrabrujemo Vladu da nastavi razgovore o tom projektu, pa i s ovdašnjom lokalnom zajednicom.

Ako bude dogovorena prava cijena u pravo vrijeme, sigurni smo da će na kraju biti odrabran i realiziran najbolji projekt – rekao je veleposlanik Kohorst u izjavi za medije nakon sastanka.

Župan Zlatko Komadina je potvrdio u izjavi da je veleposlanik došao, među ostalim, čuti kako napreduju razgovori hrvatske Vlade s lokalnim vlastima u PGŽ-u na temu LNG-a, te je kazao da je kao župan imao priliku veleposlaniku izložiti poziciju županijske vlasti o tom projektu. Veleposlanik je uvažio naše razloge zbog kojih ti razgovori između lokalne zajednice i hrvatske Vlade još uvijek traju.

You may also like

0 comments