Knezović: Razlika u svjetonazorima? Samo pogledajte pobačaj

Danas Večernji list piše kako nijedan od predsjednika osam najvećih stranaka u Hrvatskoj nije za drugačiju regulaciju pobačaja, a kamoli za zabranu, komentirao je Marijan Knezović, bloger Večernjeg lista i poznati komentator demokršćanske provenijencije.

“Predsjednik najveće demokršćanske (?) stranke kaže kako je ”sadašnja zakonska regulativa pozitivna.” Ista ta regulativa dozvoljava da se na komadiće rascjepka dijete staro nekoliko mjeseci.

U normalnijim državama kao što su SAD, Italija, Poljska i ostale, barem polovica političke elite se oštro protivi pobačaju. Sjetimo se sučeljavanja predkandidata za predsjednika SAD-a na CNN-u. I onda netko kaže da je Hrvatska konzervativna, a Amerika liberalna. Konzervativniji je američki liberal nego hrvatski demokršćanin, ako sudimo po činjenicama. Ali ajde, bar abortulje imaju velik izbor na glasačkim listićima.

Iritirajuće je također i što se Crkva umiješa u milijun pitanja, umjesto da jednom oštro osudi i one iz ‘svog tabora’ koji proklamiraju abortus pod krunicom i trobojnicom”, napisao je Knezović na svom Facebook profilu.

You may also like

0 comments