Klub HSLS-a od danas je bogatiji za jednu članicu

Vijest da je Gordana Rusak napustila Klub stranke Hrid i njezinog predsjednika Drage Prgometa te prešla u Klub HSLS- BUZ, izazvala je pravu lavinu nasrtaja na tu saborsku zastupnicu. A ta je lavina prije svega krenula iz lijevih medijskih krugova, onih sklonima Dragi Prgometu i njegovim spinovima.

Naime, Gordana Rusak, saborska zastupnica izabrana na listi Most-a, pridružila se u Hrvatskom saboru Klubu saborskih zastupnika HSLS-BUZ kojega čine Darinko Kosor i Dario Hrebak, u ime HSLS-a te Milivoj Špika, u ime Bloka umirovljenici zajedno i djelovat će kroz taj klub kao neovisna zastupnica.

Rusak je u priopćenju prilikom pridruženja u Klub HSLS-BUZ naglasila da se razvojem političke situacije njezine želje da djeluje u politici u pravcu razvoja i unapređenja znanosti i obrazovanja nisu razvijale u željenom pravcu. “Imajući na umu da je HSLS od osnutka uvijek oko sebe okupljao intelektualce, stručnjake i znanstvenike koji su stavljali interes Hrvatske na prvo mjesto, smatram da svoje djelovanje kao neovisne saborske zastupnice upravo trebam usmjeriti kroz Klub zastupnika HSLS-BUZ”, izvijestila je Rusak u priopćenju.

Ponovila je da se kao znanstvenica potvrđene i dugogodišnje bogate karijere u Hrvatskoj i inozemstvu te stručnjakinja za visoko obrazovanje u jesen 2015. odlučila uključiti u izborni proces, i to kao neovisna kandidatkinja na platformi Most-a. “Nikada nisam bila član niti jedne političke stranke do ovih izbora i u izborni proces sam ušla isključivo kao nezavisni stručnjak s bogatom akademskom karijerom, materijalno osigurana i čistih namjera”, dodala je.

Predsjednik Kluba zastupnika HSLS-BUZ, Dario Hrebak naglasio je da će uključivanje saborske zastupnice Gordane Rusak u Klub HSLS-BUZ biti izniman doprinos radu HSLS-a u Hrvatskom saboru. “Očekujemo njezin velik angažman na izgradnji modernog, liberalnog političkog centra. Pristupanjem Gordane Rusak naš je program dobio značajan poticaj i za učinkovitiji razvoj znanosti i obrazovanja što ćemo svakako, ne samo u redovima HSLS-a nego i Domoljubne koalicije, znati cijeniti”, ustvrdio je Hrebak.

Pa što je tu, dakle, uopće sporno? Čemu odmah kampanja ”ispod pojasa” protiv žene koja pritom nikada nije bila članica ni jedne političke stranke pa tako ni članica Prgometovog Hrida? Transparentno je da je svoj saborski mandat osvojila upravo kao nestranačka osoba na listi Mosta, potom je, ponovno kao nestranačka osoba prešla u Hrid, dakle, ni jednoj stranci nije potpisala pristupnicu.

Spinovi o tome kako je Rusak navodno pregovarala i s SDP-om o ulasku u tu stranku, a da je s HSLS-om ”trgovala” i uvjetovala svoj ulazak financijskim potraživanjima, kao i zahtjevom da se na mjestu glasnogovornice nađe njezina kolegica Sanela Dropulić, puštene su iz krugova obezglavljene koalicije ”Hrvatska raste”, konkretno, od predsjednika HSU, Silvana Hrelje.Hrelja, naime, tvrdi kako je Rusak nešto dogovarala i s njima, no, doznajemo da sam Hrelja nema nikakav dokaz, već se radi o nekoliko rečenica isprintanih na papiru.

Zaključak? Gordana Rusak vlasnica je svog mandata, jer ga je sama i osvojila te ni na koji način nije obvezna Prgometu, što on uostalom sam i priznaje. Kampanja protiv Rusak, koja se vodi bez i jednog dokaza, dio je Milanovićeve dobro poznate kampanje “Mi ili oni” koja se i dalje nastavlja, a očito je da lijeva koalicija s njome kani i nastaviti. Uostalom, postupak Gordane Rusak je potpuno logičan, jer je Most, na čijoj je listi i izabrana, podržao mandatara Oreškovića, a potom se pridružila klubu koji također podržava mandatara Oreškovića.

You may also like

0 comments