Ključni direktori napuštaju Twitter

Skupina ključnih direktora najavila je odlazak iz Twittera usred preustroja kojim posrnula društvena mreža pokušava učvrstiti tržišnu poziciju i obraniti je od nove konkurencije, izvijestili su u ponedjeljak britanski mediji.

Čelnik Twitterova odjela za proizvode Kevin Weil i direktorica odjela za medije Katie Jacobs Stanton otići će iz posrnule kompanije idućih tjedana a isto planiraju učiniti i čelnik inženjerskog odjela Alex Roetter i šef kadrovske službe Skip Schipper, objavio je BBC. Vijest je u nedjelju na Twitteru potvrdio izvršni direktor te društvene mreže i njezin suosnivač Jack Dorsey, istaknuvši kako će četvorka konačno moći na “zasluženi odmor”.

Nakon povratka u Twitter u prosincu prošle godine Dorsey je najavio temeljite promjene. Prva je uključivala otkaze za osam posto zaposlenih a najavljeni odlazak četvero direktora navodi na zaključak da će promjene zahvatiti i upravu. Odlazak je najavio i Jason Toff, šef Twitterova odjela za minivideo-snimke Vine, kazavši na Twitteru na odlazi u Google gdje će raditi na virtualnoj stvarnosti.

Pozivajući se na pisanje specijaliziranog informativnog portala Recode, BBC prenosi da će Twitter uskoro u izvršni odbor dovesti “osobu dobro poznatu medijima”, špekulirajući da je riječ o direktorici za marketing u American Expressu Leslie Berland.

Od uvrštenja u burzovnu kotaciju u studenom 2013. Twitteru je teško polazilo za rukom uvjeriti ulagače da će uspjeti održati visoke stope rasta. Taj je cilj uglavnom ostao neostvaren, piše BBC, i kompanija se suočila s prodornom novom konkurencijom poput Snapchata i Instagrama koji su privukli mlađu populaciju, razvijajući se paralelno u sofisticirane i unosne medijske platforme.

You may also like

0 comments