Kliman HGK-u: Potrebno smanjivanje PDV-a na turizam

Vodstvo Hrvatske gospodarske komore sastalo se s ministrom turizma Antonom Klimanom. Uz predsjednika HGK Luku Burilovića, sastanku su prisustvovali potpredsjednik za turizam, trgovinu i financijske institucije HGK Josip Zaher, potpredsjednik za međunarodne poslove i EU fondove Želimir Kramarić te direktorica Sektora za turizam HGK Leila Krešić-Jurić.

„Hrvatska gospodarska komora nudi partnerstvo Ministarstvu turizma u stvaranju što boljih uvjeta poslovanja za članice iz turističkog sektora. Konkretno, rad na rješavanju poreznog tretmana svih subjekata u turizmu, ali i na zakonima o pomorskom dobru i turističkom zemljištu te drugim proceduralnim preprekama ulaganjima i poslovanju u zemlji“, rekao je predsjednik HGK Luka Burilović.

Ministar Kliman naglasio je važnost ulaganja u turizmu kao pokretača investicijskih ciklusa i u drugim resorima, osvrnuvši se na preveliku ovisnost Hrvatske o turizmu. „Želja nam je da turizam čini relativnih 10 % u strukturi BDP-a, ali s doprinosom od 10 milijardi eura, jer bi to značilo da su i druge gospodarske grane daleko konkurentnije“, istaknuo je ministar.

Bio je to prvi sastanak vodstva Komore s resornim ministrom, na kojemu se razgovaralo o gospodarskoj situaciji u Hrvatskoj, o mogućnostima još bolje suradnje Komore i Ministarstva, o mogućnostima zajedničkih projekata i partnerstva putem stvaranja poticajnog okruženja za daljnja ulaganja u turizmu, o suradnji u promociji hrvatskog turizma, ali i gospodarstva u cjelini te o djelovanju brojnih udruženja i zajednica putem platforme Komore. Sastanak je zaključen uz dogovor o daljnjem uključenju Komore u sve važne aktivnosti koje pokreće Ministarstvo turizma.

0 comments