Klarin šokiran HDZ-ovcem na listi šibenskog SDP-a

Ivan Klarin, SDP-ov saborski zastupnik i načelnik Općine Tisno, izjavio je u utorak kako je šokiran odlukom šibenskog SDP-a da Antona Dobru, člana HDZ-a, izabere za kandidata za dogradonačelnika Šibenika na svibanjskim lokalnim izborima.

“Šokiran sam izborom člana HDZ-a Antona Dobre da kao kandidat za dogradonačelnika SDP-a bude u administraciji Josipa Živkovića, našeg kandidata za gradonačelnika”, rekao je Klarin, inače bivši predsjednik SDP-ove šibensko-kninske županijske organizacije.

Anton Dobra ne pripada SDP-u

“Taj čovjek nam ne pripada, ne pripada SDP-u”, ističe Klarin i dodaje kako mu nije jasno kojim su se kriterijima stranački kolege u Šibeniku vodili kada su uz brojne iskusne i ugledne članove SDP-a odlučili odabrati baš Dobru, HDZ-ovca. “Smatram to strašno lošim potezom”, naglasio je.

SDP je, smatra, pun boljih i kvalitetnijih ljudi koji su na puno boljem glasu od Dobre. “Još ne mogu vjerovati da su njega izabrali i predstavili ga jutros u Šibeniku kao službenog kandidata. Poštujući Josipa Živkovića, našeg kandidata za gradonačelnika, njegovu zamjenicu Miju Matić i predsjednika gradske organizacije Franka Vidovića, ovakav njihov izbor nikako ne mogu poštovati. A mislim da Gradski odbor SDP-a u Šibeniku uopće nije zasjedao, pa tako nisu ni potvrdili Dobru za našeg kandidata”, tvrdi Klarin.

“Da sam ostao predsjednikom županijskog SDP-a, to se nikad ne bi dogodilo”, poručio je i dodao kako se, ipak, kao saborski zastupnik neće obraćati središnjici stranke s pitanjima “kako je moguće da nam se ovo u Šibeniku događa”. “Neka na takva pitanja odgovara predsjednik gradske organizacije i član Predsjedništva SDP-a Vidović”, kazao je.

I šibenski SDP-ovac Rajić nezadovoljan izborom Dobre

Bivši tajnik šibenskog SDP-a i njihov aktualni vijećnik u Gradskom vijeću Ivan Rajić također je nezadovoljan odabirom Dobre. “Snaga SDP-a je u njegovim vrijednim i poštenim ljudima i mislim da ta moja izjava jasno dočarava što mislim o izboru Antona Dobre za našeg kandidata za dogradonačelnika”, rekao je Rajić.

U šibenskom SDP-u jutros su rekli kako je stav Gradskog odbora bio da podržavaju sve odluke njihova gradonačelničkog kandidata Živkovića, pa tako i izbor Dobre za njegova dogradonačelnika.

You may also like

0 comments