Klarin: Bernardić više ne može biti na čelu stranke, SDP “doživio potop u cijeloj Hrvatskoj”

Saborski zastupnik i načelnik općine Tisno Ivan Klarin ocijenio je u ponedjeljak da predsjednik SDP-a Davor Bernardić više ne može bit na čelu stranke koja je na lokalnim izborima “doživila potop u cijeloj Hrvatskoj” te traži da što prije podnese ostavku.

„Jedini sam od načelnika i gradonačelnika SDP-a koji je trenutno na vlasti u Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji što je poražavajuća činjenica za SDP, ali i za ljevicu u Hrvatskoj jer naši birači u tim županijama više nemaju oslonca, naprosto više nismo faktor na tim područjima“, rekao je Klarin.

On je izbore za načelnika Tisnog osvojio još u prvom krugu, a ostao je jedini SDP-ovac na vlasti nakon što je njegova stranka jučer izgubila u Šibeniku, u Kalima i na Pagu gdje su u drugi krug izašli zajedno s jednom nezavisnom listom.

Klarin: Loše je za ljevicu, ali i za našu mladu demokraciju

„Iako sam ostao jedini, predsjednik stranke Bernardić nije mi imao potrebe čestitati na izbornom uspjehu od preko 60 posto osvojenih glasova. Nije me nazvao prije dva tjedna, a nije me nazvao ni sinoć, za razliku od primjerice Zorana Milanovića koji je više puta nazvao da čestita. Bernardić, jasno, ne treba otići zbog političke nekulture koju je pokazao prema meni, nego zato što je SDP sa svojim partnerima doživio potop u cijeloj Hrvatskoj! Nazovimo stvari svojim imenom, nas par pojedinaca u Dalmaciji ostvarili smo izborni uspjeh na račun vlastitih imena, a usprkos SDP-u s Bernardićem na čelu i zato on više ne može biti predsjednik stranke“, poručio Klarin.

Sve ovo što se trenutno sada događa u Hrvatskoj, loše je za ljevicu, ali i za našu mladu demokraciju, nastavlja SDP-ovac koji je odmah nakon izbora Bernardića za predsjednika te stranke, podnio ostavku na mjesto predsjednika šibensko-kninske organizacije.

„Osim Bernardića koji treba otići s mjesta predsjednika SDP-a, isto u HNS-u treba napraviti i Ivan Vrdoljak. Njegovo koketiranje s HDZ-om uništilo je izglede Anke Mrak-Taritaš da pobijedi starog HDZ-ova partnera i dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, ali Vrdoljak to nije radio slučajno. Naravno da se bojao pobjede Mrak-Taritaš koja bi u tom slučaju preuzela HNS, ali mislim da će se to dogoditi svejedno. S politikom kakvu nudi Vrdoljak, lijeva i liberalna opcija u Hrvatskoj nema nikakvu budućnost“, smatra Klarin.

Klarin je pozdravio i novu odluku predsjednika šibenskog SDP-a Franka Vidovića da napusti kormilo u svojoj gradskoj organizaciji.

„Dobro je što je najavio odlazak s mjesta predsjednika u Šibeniku gdje trebaju doći novi ljudi i provjetriti tu SDP-ovu organizaciju. Naša kampanja u tom gradu bila je najlošija otkako SDP izlazi na izbore, a to su na kraju pokazali i rezultati, odnosno jako malen broj vijećnika u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini“, zaključio je Ivan Klarin, načelnik Tisnog i saborski zastupnik SDP-a.

Vidović: Pobjegao jednom, pobjeći će opet

Na njegov istup odmah je reagirao predsjednik šibenskog SDP-a Franko Vidović koji je udrugom krugu lokalnih izbora u nedjelju izgubio kao kandidat za župana. HDZ-ov Goran Pauk dobio je 67,76 posto glasova birača, a Vidović 27,77 posto.

„Dobro je da oni koji pobjegnu prije bitke dijele savjete i opservacije onima koji su ostali u bitci do kraja! Pobjegao jednom, pobjeći će opet“, napisao je na facebooku Vidović, a na pitanje novinara da dodatno pojasni svoj istup na društvenim mrežama, samo je kratko proučio da je bio i više nego jasan i da nema svojoj poruci išta dodati.

You may also like

0 comments