Foto: EPA

Kineski spasioci pronašli dva tijela na palubi iranskog tankera

Kineska spasilačka ekipa pronašla je u subotu dva tijela na gorućem iranskom tankeru u Istočnom kineskom moru, izvijestila je kineska novinska agencija Xinhua.
Četiri spasioca nosila su maske za disanje prilikom dolaska na naftni tanker “Sanchi”. Tijela su pronašli na palubi i broj mrtvih je sada porastao na tri.

Ostalih 29 članova posade i dalje se smatra nestalima.

Spasioci su pokušali su doći do kabina, ali nisu mogli zbog temperature od oko 89 Celzija na gorućem tankeru, navodi Xinhua.

 Spasilačka ekipa pronašla je i crnu kutiju broda.

Tanker gori već tjedan dana nakon sudara s drugim brodom prošle subote navečer u Istočnom kineskom moru.
Deseci kineskih i južnokorejskih spasilačkih brodova danima se bore s udarima vjetra, visokim valovima i otrovnim plinovima u nastojanju da spriječe ekološku katastrofu i utvrde sudbinu mornara.

Trinaest brodova uključeno je u spasilačku operaciju i pokušavaju pjenom ugasiti požar.

Tanker pripada iranskoj kompaniji, a registriran je u Panami. Strahuje se da je brod ranjiviji što dulje gori i da bi mogao eksplodirati i potonuti. Gorivo koje prevozi nije toliko eksplozivno, ali je vrlo toksično ako se prospe.

Tanker je prevozio ultra laki oblik nafte poznat kao kondenzat koji je opasniji za okoliš od sirove nafte. Kondenzata je na brodu bilo 136 tisuća tona što je ekvivalent milijunu barela. (Agencije)

You may also like

0 comments