Home Geopolitika Kerry: Uskoro nastavak pregovora o Siriji

Kerry: Uskoro nastavak pregovora o Siriji

by Agencije

Američki državni tajnik John Kerry u nedjelju je izjavio da se nada napretku u pregovorima koji će se u iduća dva dana održati u Ženevi, a odnose se na obnovu dogovora o prekidu neprijateljstava diljem Sirije i ponovnim mirovnim pregovorima koji bi doveli do prekida sukoba. 

“Nadam se da ćemo uspjeti postići neki napredak”, rekao je na početku sastanka s jordanskim ministrom vanjskih poslova Naserom Džudom, nedugo po dolasku u Ženevu. “Ovo su kritični sati, očekujemo rusku suradnju, a istodobno od sirijskog režima očekujemo da posluša Rusiju i da pozitivno reagira”, kazao je.

Rusko ministarstvo obrane priopćilo je u nedjelju da su u tijeku razgovori o uključivanju sirijske pokrajine Alepa u privremeni “režim zatišja” sukoba, a sirijska vojska je potvrdila produženje tog režima oko Damaska za još 24 sata.

Sirijska vojska je objavila “režim zatišja” u petak navečer za neke regije, ali su u subotu nastavljeni žestoki sukobi u Alepu koji nije uključen u taj plan. U petak su Sjedinjene Države objavile da s Rusijom pregovaraju o pokušaju obnove primirja

Related Posts