Home Hrvatska Karamarko: Vlada ide dalje bez Bože Petrova

Karamarko: Vlada ide dalje bez Bože Petrova

by Energypress.net

HDZ će bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli pokrenuti prave reforme koje trebaju zemlji, izravan je Karamarko

Stranka ide dalje. Nitko nas neće ponižavati, ni ucjenjivati, poručio je sa subotnjeg Općeg sabora prvi čovjek HDZ-a Tomislav Karamarko kojem slijede tri burna tjedna. Naime, do 18. lipnja na dnevnom redu Sabora trebala bi se naći točka o izglasavanju nepovjerenja prvom potpredsjedniku Vlade, što je zatražio SDP, a pridružio mu se HDZ-ov partner Most. U bitku za opstanak u Vladi Karamarko je od subote krenuo s novim vodstvom stranke koje je izabrano na HDZ-ovu Općem saboru. U intervjuu za Jutarnji list, dan nakon sabora, Karamarko je kazao da ne razmišlja o izlasku HDZ-a iz Vlade u slučaju njegova opoziva, jer se takav scenarij neće ni dogoditi. Najavio je i da će HDZ u Vladi bez Bože Petrova provesti prave reforme, a komentirao je i novoizabrano stranačko vodstvo, šalabahtere, kao i govor europarlamentarca Andreja Plenkovića koji je na saboru podigao prašinu, piše Jutarnji list.

Za manje od tri tjedna na dnevnom redu sabora trebala bi se naći točka o izglasavanju nepovjerenja vama. Vaši suradnici, međutim, tvrde da oporba koja traži opoziv neće uspjeti skupiti 76 ruku te da su u tijeku i neki pregovori. S kim pregovarate i kakav je plan s tim?

– Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz Mosta nećemo dopustiti. Budite uvjereni da ovaj perfidni i nekorektni pokušaj rušenja većine, i to od onih kojima su usta puna reformi, neće uspjeti.
U govoru na Općem saboru ponovili ste da su vam interesi Hrvatske i HDZ-a ispred osobnih. U ovom trenutku interes HDZ-a nisu novi izbori. Znači li to da ipak postoji mogućnost da pristanete da vas na mjestu prvog potpredsjednika zamijeni netko drugi iz HDZ-a, kao što traži Most?

– Novi izbori nisu interes nikome jer si Hrvatska ne može priuštiti da se zaustave sve reforme koje smo pokrenuli u Vladi. HDZ je na čelu sa mnom dobio najveći broj zastupnika u Hrvatskom saboru, a prije mjesec dana 92.500 HDZ-ovih članova ukazalo mi je povjerenje da vodim stranku i iduće četiri godina. Sigurno ih neću izdati, nego ću preuzeti odgovornost i osigurati da Vlada, u kojoj će HDZ bez Bože Petrova kao kamenčića u cipeli, u punom smislu riječi pokrene prave reforme koje trebaju Hrvatskoj…

Related Posts