Karamarko: Stvaranje većine je imperativ svih imperativa

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je da u utorak neće biti novih konzultacija s Mostom istaknuvši kako je stvaranje saborske većine “imperativ svih imperativa”. “Danas ne, mi dogovaramo i vidjet ćemo kada ćemo ići”, kazao je Karamarko novinarima ispred središnjice HDZ-a upitan hoće li u utorak biti novih konzultacija s Mostom.

Rekao je da će HDZ prema Mostu ići s inicijativom za koju “smatra da je dobra i da bi u sadašnjem momentu bila rješenje”. O tome će, zajedno sa njim, odlučiti Predsjedništvo HDZ-a. Karamarko je poručio da radi sve što može kako bi se rješila sadašnja situacija, kako bi se uštedjelo oko 120 milijuna kuna, koliko bi koštali novi izbori. “Stvaranje saborske većine sada je imperativ svih imperativa”, naglasio je.

Istaknuo je da se ne može složiti s teorijom Zorana Milanovića po kojoj bi on (Milanović) odugovlačio i figurirao kao tehnička Vlada. “Ne znam zašto on to sve skupa radi i mislim da je to kontraproduktivno za interese hrvatskih građana”, kazao je Karamarko. Ponovio je kako bez stvaranja stabilne većine u Saboru ne ide ništa, a sve se mora rješavati u paketu. “Oni koji, kao Milanović, misle na pet minuta imenovati predsjednika Sabora – to su smješne priče i smicalice”, rekao je predsjednik HDZ-a.

Most nezavisnih lista na svojim je facebook stranicama najavio kako će se u srijedu u 14 sati u Šibeniku sastati s predstavnicima Domoljubne koalicije, a u 19 sati s predstavnicima koalicije Hrvatska raste. “Domoljubna koalicija zatražila je dodatni sastanak radi usuglašavanja oko prijedloga Mosta s jučerašnjeg sastanka u Esplanadi. Sastanak će biti sutra u 14 sati u Šibeniku, u HDZ-ovim prostorijama”, navode iz Mosta. Na sastanku će, pojašnjavaju, u njihovu timu uz predsjednika stranke Božu Pertrova biti Ines Strenja Linić i Ivan Kovačić. “Koalicija Hrvatska raste je zatražila dodatni sastanak radi usuglašavanja oko prijedloga Mosta s jučerašnjeg sastanka u Esplanadi. Sastanak će biti sutra u 19 sati u sjedištu Mosta, Smičiklasova 19”, navodi Most na svojim facebook stranicama. Na sastanku će, navode, Most predstavljati Ljubica Ambrušec, Nikola Grmoja, Ivan Lovrinović i predsjednik stranke Božo Petrov.

Predsjednik Vlade i čelnik SDP-ove koalicije Hrvatska raste Zoran Milanović poručio je u utorak na svojim facebook stranicama kako je cilj koalicije Hrvatska raste nastavak služenja građanima i vođenje Hrvatske u pozitivnom smjeru. “U ovim pregovorima riječ je o odgovornosti prema hrvatskom narodu, a ne o foteljama. Naš stav kao Koalicije Hrvatska raste je jasan i to sam naglasio nedavno u svom pismu Mostu. Želimo nastaviti služiti našim građanima i voditi Hrvatsku u pozitivnom smjeru rasta, reda i rada. Kao i stotine tisuća građana koji su nam ukazali povjerenje na izborima, ne želimo dopustiti povratak u kaos, krizu i nebrigu za građane. To je naša zajednička dužnost i obveza”, napisao je Milanović na svojoj facebook stranici.

You may also like