Karamarko: Odluka Povjerenstva je napola nakaradna, podnosim ostavku

Prvi potpredsjednik Vlade, Tomislav Karamarko, javnosti se u srijedu obratio u središnjici HDZ-a. Komentirao je odluku Povjerenstva za istraživanje sukoba interesa, i rekao da je nezadovoljan što su utvrdili sukob interesa, ali je zadovoljan jer je “sukob postojao na neformalnom sastanku, koji nije odlučivao ni o čemu.”

“Izgleda da su odlučili da sam u sukobu jer imam stav. Možda smo se vratili u vrijeme verbalnog delikta. Imati stav se mora, osobito ako sam predsjednik stranke. Mislim da je odluka isforsirana pritiskom”, kazao je Karamarko i najavio da ide na sud. Rekao je da je odluka napola nakaradna.

Kazao je da je bio loš odnos s MOST-om ali i premijerom, radi čega traže opoziv Tihomira Oreškovića. “Mogli smo napraviti puno više posla, puno bolje.” “Podnosim ostavku na mjesto prvog potpredsjednika Vlade”, rekao je. Dodao je da poziva i Oreškovića i Petrova da učine isto.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa većinom glasova odlučilo je da je Karamarko bio u sukobu interesa zbog afere Konzultantica po svim prijavljenim točkama.

You may also like