Karamarko: Odlazak Oreškovića na sastanak s kreditorima potvrda je izbora

Izjavu o tijeku pregovora danas je dao i Tomislav Karamarko te je istakao kako je zadovoljan time što se razgovaralo i o HDZ-ovim prijedlozima, no nije želio o imenima te je rekao kako tvrdoglavo ustraje na tome da taji imena do samoga kraja. Parcijalno ne želi mučiti nikoga jer to nije dobro za ljude.

Očekuje kako će što prije biti gotovi razgovori s ministrima jer premijer uskoro ide na sastanak s hrvatskim vjerovnicima te je to priznanje odabiru Domoljubne koalicije i Mosta. Sastanak će se održati sutra i prekosutra, te će to biti svojevrsni time out.  „Mi ćemo nastaviti selektirati i razgovarati, sve ide u dobrom smjeru, baš sam optimist. Nije svih 60 ljudi koje smo predložili iz HDZ-a, vrlo smo otvoreni prema ljudima koji nemaju naše iskaznice, a kvalitetni su. Takvo je i raspoloženje u stranci. Naravno, morate shvatiti da postoji stranački interes i mi ćemo svu našu kvalitetu u tom smjeru promovirati“, rekao je Karamarko.

Sinoć je u Otvorenom profesor Lalić rekao da ćete vi biti najmoćniji u budućoj vladi. Kako to komentirate? „Teško mi se osjećati moćnim, nisam Superman, ja imam odgovornost, a središnja će točka vlade biti premijer sa silnim obvezama koje su pred nama. Najmoćniji će biti onaj tko donosi rezultat, a to može samo kolektiv – vlada“, objasnio je Karamarko te dodao: „Mi pobjeđujemo na svim izborima u posljednjih pet ciklusa. Moglo je biti i to bolje, ali bez HDZ-a ne bi bilo stabilne Hrvatske.“

Kada će sve biti gotovo? „Volio bih da dovršimo i da svima skratimo muke, ali to su slatke muke jer tražimo najkvalitetnije ljude. Jedva čekam da počnemo raditi“, naglasio je Karamarko.

O naoružavanju Srbije. „Nije mi jasno zašto su se oni, uvjetno rečeno, preplašili? Mislim da to nije dobro. Trebamo graditi dobre odnose iako postoje prijepori. Prije svega moramo surađivati gospodarski. Mi ne damo dignitet ove države, ali pustimo oružje, ajmo novac ulagati u gospodarstvo i nova radna mjesta“, poručio je Srbiji Karamarko.

You may also like

0 comments