Karamarko odbio biti u Vladi s Milanovićem

U srijedu nakon press konferencije MOST-a, na kojoj je Božo Petrov jasno dao do znanja da MOST želi vladu jedinstva, u kojoj će biti i Domoljubna i koalicija Hrvatska raste, novinarima se obratio Tomislav Karamarko, šef HDZ-a.

“Nije realno to nacionalno jedinstvo, i stav da ove reforme možemo provesti mi i oni zajedno, a kako sada uključiti i one koji su četiri godine upropaštavali državu? Mislim da to nije dobra ideja. Mislim da se to radi iz drugih razloga”, jasno je poručio Karamarko o stavu Domoljubne koalicije. “Mi smo stranka koja je pobijedila na ovim izborima, imamo relativnu većinu, imamo jedini program koji se radi, bože dragi, dvije i pol godine. Ne možemo sada reći da to ne postoji i da idemo s vladom koja nas je upropastila. Mi smo prezentirali naše stavove, da su kolege zadovoljni našim realnim programima, i projektima koji i njima mogu biti korisni. Dogovorili smo se i da stvorimo radnu skupinu koja će pogledati program. Mi smo otvoreni za još bolje programe.”

“Nama to nikako ne odgovara”, ponovio je o ideji jedinstvene Vlade, “jer kako ćemo sjesti za isti stol s onima koji su upropastili hrvatsko gospodarstvo? Mi gubimo vrijeme, naš program se mora početi provoditi. Oni žele i suradnju s nama, i iznijeli su nam vladu jedinstva, no rekli smo svoje mišljenje o tome.” “O mjestu premijera nismo uopće pričali, nas sada zanimaju programi. Ono što ja tvrdim, kad ja budem mandatar, vlada će biti stručna i ekspertna”, rekao je odgovarajući na novinarsko pitanje o tome tko će biti hrvatski premijer. “Ne zaboravite činjenicu da smo pobjednička stranka, mi smo pobijedili! Mi smo išli u IFO institut tražiti rješenje za zemlju, mi smo to napravili, a i kako će podijeliti ministre s takvom vladom, primjerice?”, naveo je Karamarko.

“Ja cijenim trud MOST-a i volju da se nešto mijenja, ali smo mi isto takvi i pokazali smo da imamo jako dobre ideje. Nije uopće bilo kamena spoticanja, prešli smo preko toga”, zaključio je o raspravi s MOST-om. Dodao je da o mjestu premijera uopće nisu razgovarali. Rekao je da, kada on bude mandatar, Vlada će biti ekspertna i stručna. “Mi nudimo program, mi nudimo kvalitetu programa. Onda ćemo se dogovarati tko će ga provoditi”, rekao je Karamarko.

You may also like

0 comments