Karamarko: Novi izbori nisu opcija

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko rekao je u četvrtak kako novi izbori nisu opcija te da sve ide svojim tijekom. “Uvijek kada su u pitanju pregovori, pogotovo oko kadroviranja, to nije uopće romantično, niti su to lagani pregovori, no kada pogledate, sve što smo dosad pregovarali s Mostom smo i dogovorili”, rekao je Karamarko u Križevcima.

“Bilo je spornih pitanja, ali rješavali smo ih i rješavat ćemo ih i dalje”, istaknuo je Karamarko, odgovarajući na pitanja novinara na svečanosti u povodu 26. obljetnice osnutka HDZ-a Koprivničko-križevačke županije.

Na pitanje zbog čega je večerašnji sastanak Domoljubne koalicije u Križevcima odgođen, odgovorio je kako jednostavno nisu stigli pa su se dogovorili da će se naći sutra, kada će razgovarati i o poruci Darinka Kosora, predsjednika HSLS-a i saborskog zastupnika, koalicijskim partnerima o “resetiranju ili novim izborima”.

Karamarko je na pitanje komunicira li s potpredsjednikom Vlade i čelnikom Mosta Božom Pertovom odgovorio potvrdno, dodajući kako su tri puta razgovarali dok je putovao do Križevaca te da rade u istoj zgradi i svaki dan rješavaju probleme. “Zašto mislite da smo svi isti, da smo klonirani, roboti i da nemamo svoje osjećaje, razmišljanja, poglede na određene probleme? Ne trebamo biti isti, bitno je da se sve dogovorimo, a dosad smo se sve dogovorili”, istaknuo je Karamarko zamoljen za komentar o različitim tonovima koji se mogu čuti iz HDZ-a i Mosta.

Kako je rekao, koalicija će se o svemu dogovoriti sutra. “Naši koalicijski partneri su zastupljeni u Saboru, neki su postali parlamentarne stranke, a dosad nisu bile i napravile su veliki iskorak”, ocijenio je.

“U onom dijelu u kojemu možda postoji nezadovoljstvo, gdje bi htjeli više pomoćnika, o tome možemo razgovarati. Nemojmo gledati iz koje su stranke ljudi, već pokušati pronaći kvalitetu”, poručio je. “Naravno da ćemo nailaziti i na nerazumijevanja, pa i u vlastitoj stranci, no moramo napokon napraviti iskorak u kvalitetu, a kolege iz Domoljubne koalicije imaju kvalitetne ljude i kvalitetne ljude ćemo postaviti”, dodao je.

Prijedlog razrješenja glavnog ravnatelja HRT-a Gorana Radmana Karamarko je ocijenio dobrom odlukom te je podsjetio da je Nadzorni odbor koji je predložilo njegovu smjenu jednoglasno izabran u prošlom mandatu. “Ja sam zamjerao i isticao da je televizija pristrana, stranački i ideološki obojena, a trebala bi biti javni servis koji svi plaćamo. Ako svi plaćamo, nedopustivo je da se nekakve političke opcije vrijeđaju i stavljaju u drugi plan. To nije bilo profesionalno ni dobro”, ustvrdio je.

Na pitanje o ulozi vojske na granicama u izbjegličkoj krizi, odgovorio je kako je problem što je prošla vlast dopustila ilegalne prijelaze, a nije upućivala na legalne. “Dosta država oko nas mijenja zakon kako bi se i vojska mogla koristiti u zaštiti granica, ne u smislu vojnog djelovanja, nego potpore i pomoći pripadnicima MUP-a”, istaknuo je Karamarko.

U vezi s državnim udjelom u “Podravci”, Karamarko je rekao kako se mora učiniti sve ono što je najkorisnije za građane toga kraja, županiju i za samu “Podravku”. “‘Podravka’ mora biti poticaj razvoju ovoga kraja, poticaj razvoju poljoprivrede koja je, skoro, u kolapsu, a ako 70 posto hrane uvozimo, onda znate da smo u velikom problemu. Prema tome, o ‘Podravci’i će se još pričati i vidjet ćemo na koji način riješiti taj problem, ako mogu tako reći“, rekao je Karamarko.

Na pitanje koje projekte mogu očekivati Podravci i Prigorci, istaknuo je nizinsku prugu Rijeka-Zagreb-Budimpešta. To je nešto za što je zainteresirana i Mađarska. To je vrlo koristan projekt, a Podravci i Prigorci mogu više očekivati od razvoja poljoprivrede i poticanja investicija, rekao je Karamarko.

You may also like

0 comments