Karamarko: Nisam izjavio da će branitelji u rat za Crnoju

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko poručio je u četvrtak putem facebooka kako nikad nije izjavio da će branitelji krenuti u rat ako ministar branitelja Mijo Crnoja bude smijenjen.

“Takva objava na jednom domaćem portalu obična je laž. Volio bih da su branitelji iz šatora u Savskoj pokušali saznati jesam li to rekao prije nego su sazvali svoju konferenciju za medije. O ministru Crnoji odlučit će premijer na temelju procjene je li u ovom slučaju prekršen zakon, a u skladu sa svim demokratskim običajima i načelima pravne države”, napisao je Karamarko na facebooku.

Poručio je da ničije prijetnje, laži ili pritisci to ne mogu promijeniti. Također, nitko u Vladi neće nasjedati na provokacije po kojima bismo trebali smjenjivati ministra prije nego nedvojbeno ustanovimo da li se on ogriješio o zakon, kaže Karamarko.

Dokumentaciju vezanu uz optužbe na račun Crnoje u Vladi još proučavaju pravni stručnjaci, nakon čega će premijer Tihomir Orešković te Karamarko i Božo Petrov s njim obaviti razgovor, doznaje se u četvrtak u Banskim dvorima. Nakon toga razgovora mogla bi biti poznata politička sudbina ministra kojeg je javnost nakon samo nekoliko dana od imenovanja počela prozivati za utaju poreza, nasilje i lažiranje podataka.

Predstavnici prosvjednika iz šatora u Savskoj 66 poručili su u četvrtak da će Crnoja, ako nadležne institucije dokažu da je prekršio zakon, sam odstupiti s te funkcije ili će branitelji tražiti ostavku od njega ili da ga smijeni premijer Orešković. Predstavnici branitelja Dražen Jukić, Đuro Glogoški i Josip Klemm pozvali su na zaustavljanje “medijskog linča” koji je, tvrde, pokrenut protiv Crnoje, istaknuvši kako ga branitelji podržavaju kao čovjeka, no ako mu se dokaže krivnja zatražit će njegovu ostavku.

Klemm se osvrnuo i na navodnu Karamarkovu izjavu da će branitelji ići u rat zbog Crnoje. “Za to ne znam. Branitelji u Savskoj 66 sigurno neće dopustiti nove sukobe, mi smo se borili od 1991. do 1995. za demokraciju i za Hrvatsku, a danas se borimo za prava branitelja”, kazao je Klemm.

You may also like

0 comments