Karamarko nije htio komentirati prikupljanje 76 ruku

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko je prilikom ulaska u središnjicu stranke odgovorio na nekoliko pitanja novinara Nove TV.

Tomislav Karamarko je upitan o tvrdnjama premijera Tihomira Oreškovića da su navodi koje HDZ ističe protiv njega lažni te da će se braniti u Hrvatskom saboru.

‘Ne znam na što konkretno misli. Mi sad imamo Predsjedništvo pa ćemo razgovarati o svemu tome pa ćemo vidjeti što on to kaže. Mislim da su argumenti dobri, da su primjedbe argumentirane. Vidjet ćemo’, izjavio je predsjednik HDZ-a.

Upitan je i je li prikupljeno 76 glasova te kako komentira sve glasnija nagađanja o izborima.

‘Ja stalno govorim da su izbori ono zadnje što i mi želimo. Imamo još dane pred sobom da uspijemo dogovoriti sve da izbjegnemo izbore. To je veliki gubitak vremena, gubitak novca, gubitak energije. Hrvatska nema vremena za ove političke igre, za ovaj folklor koji nikako nije dobar. I sve skupa čini mi se da nas na neki način čini manje optimističnim što nije dobro. Gospodarski procesi su pred nama, imamo predispozicije da budu dobri, da budu kvalitetni’, rekao je Karamarko.

Kada se očekuje izglasavanje nepovjerenja?

‘To ovisi o predsjedniku Sabora. To ćemo vidjeti i dogovoriti. Pred nama su još i neke odluke. Mogući su svakakvi obrati. Današnja politička scena je u Hrvatskoj neću reći nepredvidiva, znamo otprilike nekoliko pravaca… nastojat ćemo da što brže riješimo probleme i da smanjimo ove tenzije. Nisu dobre jer utječu na raspoloženje građana i na opće stanje’, rekao je.

Komentirao je i Zdravka Marića kojeg je HDZ predložio za mandatara.

‘Mislim da je dobar kandidat. Čovjek je u gospodarstvu i čovjek zna hrvatske političke prilike, što je važno u momentu i ima onu potrebnu širinu. Ja sam s njim dosta razgovarao i mislim da je to dobra priča’, izjavio je Karamarko.

I za kraj je ponovno upitan ima li njegova stranka 76 glasova?

‘Gledajte, mi razgovaramo, pregovaramo. Šta da vam kažem da imamo… To vam uopće ne želim reći. Ne želim kvariti neke dobro odrađene poslove’, zaključio je Karamarko, a prenosi Dnevnik.hr.

You may also like