Karamarko: Mostu smo odgovorili pozitivno, krećemo u koaliciju s njima

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je u ponedjeljak navečer kako je Domoljubna koalicija pozitivno odgovorila na zahtjeve Mosta, te je predložio koalicijsku vladu s Mostom. “Pozitivno smo odgovorili na zahtjeve Mosta. Što se tiče tripartitne Vlade ona je nerealna po odluci SDP-a i njihovih koalicijskih partnera, a mi predlažemo da idemo u koalicijsku vladu s Mostom”, izjavio je Karamarko nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a i čelnika koalicijskih stranaka Domoljubne koalicije, održanog u središnjici HDZ-a.

S obzirom na sve reforme koje čekaju Hrvatsku, Karamarko je pozvao na konsenzus i suradnju sa svim lijevim opcijama u političkom spektru, pa i SDP-om.  Smatra i kako će oko puno reformskih zahvata trebati konsenzus s lijevom opcijom, a kao primjere naveo je reforme zdravstva, poljoprivrede, poreznih zakona, pitanja PDV-a i čitavog niza drugih problema.  Karamarko procjenjuje da sada dolaze u situaciju u kojoj će morati rješavati probleme, a zbog toga se treba formirati i Vlada. “Predložili smo zajedništvo. Pošto tripartitna Vlada nije moguća, tražimo zajedništvo i suradnju sa svima”, naglasio je predsjednik HDZ-a.

Vezano uz zahtjev Mosta za nestranačkim premijerom, Karamarko je kazao da će i o tome razgovarati.  Istaknuo je kako su u Domoljubnoj koaliciji potpuno otvoreni za sve opcije koje će dosvesti do što skorijeg rješenja problema i slijepe ulice u kojoj se nalazimo, jer, ocijenio je, hrvatski građani više nemaju strpljenja za to. “Što prije se treba formirati saborska većina i Vlada koja će se početi boriti s problemima koji su veliki i u velikom broju opterećuju građane”, rekao je Karamarko.

Na novinarski upit Karamarko nije precizirao je li osobno spreman odustati od mjesta premijera, rekavši kako su spremni razgovarati i o toj opciji. Dodao je da HDZ nema svoju opciju o tom pitanju već će se o tome razgovarati. Predsjednik HDZ-a naglasio je da rasplet situacije ovisi o kolegama iz Mosta, izrazivši nadu da će to biti već u utorak.

You may also like

0 comments