Karamarko: Milanović odvraće od neuspjeha ove vlasti

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko je u ponedjeljak navečer poručio kako se premijer Zoran Milanović, strahujući od gubitka parlamentarnih izbora služi svim mogućim sredstvima kako bi odvratio pozornost javnosti od neuspjeha njegove vlade u protekolm četvorgodišnjem razdoblju.

„Premijer u odlasku u strahu zbog gubitka izbora služi se svim mogućim sredstvima ne bi li odvratio oči javnosti od temeljnog problema u Hrvatskoj: od njega i njegove neuspješne vlade“, rekao je Karamarko na HDZ-ovom skupu za 10. Izbornu jedinicu održanom u Solinu.

Podsjećajući na nedavnu HDZ-ovu najavu da će, po dolasku na vlast, svako rođeno dijete u Hrvatskoj pratiti sa 1000 eura, Karamarko je podsjetio i na Milanovićevu izjavu da je to trošak za koji Hrvatska nema novca. „Milanović ne razumije da je demografska obnova uvjet za razvojnu politiku a ulaganje u obitelj i djecu nije trošak već je investicija, i to investicija svih investicija“, kazao je i dodao kako se u Hrvatskoj godišnje rađa oko 40.000 djece te po 1000 eura za svako dijete znači 40 miljuna eura, to jest oko 300 miljuna kuna. „Pogledajte koje se sve udruge, organizacije i agnecije plaćaju i u njih odlaze milijarde, a nemaju za djecu. E, mi ćemo imati već sljedeće godine“, poručio je Karamarko i dobio buran pljesak.

Govoreći o Dalmaciji, istaknuo je kako će u realizaciji svoga programa posebnu pozornost posvetiti razvoju otoka. Podsjetivši da u Dalmaciji živi puno onih porijeklom iz BiH, koji imaju rodbinu u BiH, kazao je kako će se njegova vlast zauzimati za osnaživanje veza sa Hrvatima u BiH i osiguravanje ravnopravnosti Hrvata u BiH. Posebno je istaknuo ulogu prvog hrvatskog predsjedniak Franje Tuđmana i branitelja u stvaranju hrvatske države. “Veliko djelo Tuđmana i naših branitelja zašitit ćemo ustavnim zakonom “, rekao je. Ponovno je kritizirao sadašnju vladu i zbog “nesnalaženja” u rješavanju migranstke krize te se zauzeo za donošenje strategije nacionalne sigurnosti.

You may also like