Home Europska unija Karabatić kriv za klađenje i namještanje utakmice!

Karabatić kriv za klađenje i namještanje utakmice!

by admin

Jedan od najboljih rukometaša svijeta, francuski reprezentativac Nikola Karabatić (31) proglašen je krivim za kazneno djelo prevare, te je kažnjen sa 10,000 eura zbog namještanja utakmice francuskog prvenstva iz svibnja 2012. godine.

Tužiteljstvo je za Karabatića tražilo uvjetnu zatvorsku kaznu od tri mjeseca i novčanu kaznu od 30,000 eura jer je Karabatić bio umiješan u namještanje utakmice između Cessona i Montpelliera, za koji je tada igrao, u završnici prvenstva. Montpellier je u vrijeme odigravanja te utakmice već bio osigurao naslov prvaka, dok je Cessonu bila potrebna pobjeda za ostanak u ligi.  Cesson je pobijedio u toj utakmici, a kladioničari su na taj ishod uplatili više od 100,000 eura i tako zaradili više od 300,000 eura.

Karabatić i ostali optuženi igrači zanijekali su da su se kladili, no zbog sumnji u umiješanost u prevaru Karabatić je 2013. godine napustio Montpellier, te je posljednje dvije sezone proveo u Barceloni s kojom je ove godine osvojio i naslov europskog prvaka. Po završetku suđenja Nikola Karabatić bi se mogao vratiti u Francusku, te sljedeće sezone ponovno zaigrati s bratom Lukom u istom klubu, Paris SG-u.

Related Posts