Kaltenberg ponovno u Hrvatskoj, ovoga puta u Kukuljanovu

Poznati proizvođač piva Kaltenberg Adria d.o.o. stiže u Kukuljanovo u industrijskoj zoni Bakar. Krajem lipnja se očekuje završetak izgradnje proizvodno-poslovne zgrade, a  otvaranje u srpnju. Najvažnije za Hrvatsku je da će biti otvoreno pedeset radnih mjesta.

 Krajem prošle godine, nakon višemjesečnih razgovora, proveden je natječaj i potpisan ugovor s tvrtkom Kaltenberg Adria d.o.o., o izgradnji proizvodno-poslovne zgrade na prostoru Zone, piše Novi list.

Prostor koristit će se za niz aktivnosti među kojima proizvodne, planirane u prizemlju, ali i ugostiteljsko-uslužne jer je u planu restoran s terasom te trgovinom u kojoj će se nuditi delikatese lokalnog područja i, uz Kaltenberg pivio, domaća piva.

Uz proizvodnju, od djelatnosti su planirane i punjenje i skladištenje piva, pakiranje, isporuka i utovar, pohrana hrane i pića, priprema hrane u restoranskoj kuhinji te posluživanje hrane i pića u restoranu, kazao je član Uprave Kaltenberga Damir Tomljanović.

Vrijednost cijelog projekta je između 9,5 i deset milijuna eura, no još je i veća u novim radnim mjestima, kojih će biti između četrdeset i pedeset. Pri zaposlenju, prednost će imati ljudi iz okolice, rekao je Tomljanović.

Inače, Kaltenberg je već u Hrvatskoj investirao u Splitsku pivovaru, prije više godina.

You may also like

0 comments