Kakva je budućnost Đure Đakovića

Darko Horvat
Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je u srijedu da Đuro Đaković grupa treba ozbiljno restrukturiranje i strateškog partnera.

“Svjesni smo da, kao i u drugim trgovačkim društvima koja su danas u problemima, dosadašnja filozofija poslovanja jednostavno nije moguća. Pomogli smo Đuri Đakoviću unatrag godinu dana davanjem kredita koji polako dolazi na naplatu. Pronalazimo modalitet isplate zaostale plaće, ali bez ozbiljnog restrukturiranja i bez ozbiljnog strateškog partnera, mislim da Đuro Đaković neće moći grabiti dalje onakvim tempom kakvim je grabio nekad kada je nastao i kada je kao brend bio prepoznatljiv, ne samo u Europi već diljem svijeta”, rekao je Horvat.

Odgovarajući na pitanja novinara uoči konferencije “Hrvatska – mjesto za inovacije i pametne investicije”, Horvat je rekao kako nema informaciju o mogućem ulasku američke kompanije BAE Systems u vlasničku strukturu Đuro Đaković grupe, o čemu piše današnji Jutarnji list. Ta novina kaže kako BAE razmatra otvaranje središta za održavanje oklopnih vozila Bradley u u Slavonskom brodu.

Horvat je kazao da je zatražio analizu stanja tvrtke od njezina menadžmenta, koju očekuje u idućih desetak dana, nakon čega će se vidjeti koja su potraživanja i kakve su obveze Đure Đakovića. Radnici Đure Đakovića od četvrtka su u štrajku zbog neisplate plaće za rujan. Osim plaća, traže i ostavke članova Uprave jer smatraju da nisu sposobni voditi tvrtku.

Pedesetak radnika u Grupi Đuro Đaković primilo je plaće za rujan, te od jučer više nisu u štrajku. No najveći dio radnika Đure Đakovića, njih više od 500, i jučer je bilo u štrajku. Većina ih je zaposlena u Specijalnim vozilima.

Prema dostupnim informacijama, neisplata plaća radnicima Đure Đakovića direktna je posljedica odluke Uprave Zagrebačke banke, koja je prije nekoliko mjeseci obustavila kreditno praćenje te tvrtke čiji je najveći pojedinačni vlasnik država. Ta odluka ZABA-e izazvala je veliko iznenađenje u poslovnim krugovima i nejasno je zbog čega je do toga došlo. Naime, prema našim informacijama, banka je odradila više od 15 ugovora s Đurom Đakovićem i na njima je imala jako dobre financijske rezultate. Nakon odlaska ZABA-e tvrtka je preživljavala na vlastitim financijskim rezervama, što nije potrajalo. Odlazak poslovne banke jučer je potvrdio i ministar gospodarstva Darko Horvat. “To je set problema… i dok se ne riješe, nekakvu perspektivu i budućnost u ovom je trenutku preoptimistično najavljivati”, rekao je Horvat i potvrdio da Vlada nema rješenje za tu tvrtku. On je najavio skoru isplatu plaća i dodao da je preuranjeno govoriti o metodologiji po kojoj će se rješavati taj slučaj. Podsjetio je da država ima nešto više od 20 posto udjela u vlasništvu. “Očekujem da, ako će država podmetnuti leđa, i privatni kapital i mali dioničari budu svjesni problema koji su zadesili tvrtku i da ih u konstruktivnom razgovoru pokušamo zajednički riješiti.”

Sugovornici Jutarnjeg naglašavaju kako je tvrtki potrebno između 250 i 300 milijuna kuna svježeg kapitala kako bi stala na noge. Spominju da tvrtka ima tri kredita s državnim jamstvom u visini od 250 milijuna kuna, što joj je omča oko vrata. Podsjećaju da je upravo država “otimala” poslove svojoj tvrtki. Tako je posao izgradnje spremnika Janafa u Omišlju vrijedan oko 250 milijuna kuna dodijeljen tvrtki koja je na natječaju bila jeftinija 10 milijuna kuna, a u konačnici je plaćeno daleko više. Đuro Đaković ostao je i bez posla proizvodnje Kongsbergovih vatrenih stanica za vozila Patria. Umjesto da spašava tvrtku dodjelom tog posla svojoj tvrtki, država raspisuje natječaj i daje posao izraelskoj kompaniji koja je bila jeftinija, ali vojska danas još nema vatrenu stanicu, a tvrtka je na rubu stečaja.

Prema dostupnim informacijama, država ima još jednu priliku osigurati Đuri Đakoviću dobar posao. Naime, predstavnici američke tvrtke BAE Systems predali su prošlog tjedna Ministarstvu gospodarstva pismo namjere o pokretanju proizvodnje na oklopnim vozilima Bradley. No, uvjet je za to da Hrvatska donese odluku o nabavi tih oklopnih vozila. Jutarnji list već je pisao da su Sjedinjenje Države početkom 2018. ponudile Hrvatskoj donaciju u obliku vozila Bradley M2A2 ODS s topom 25 mm. Prema dostupnim informacijama, predstavnici Hrvatske vojske ovog su ljeta bili u SAD-u te su pregledali vozila i vrlo su zadovoljni njihovim stanjem. Isto tako su stanjem u Đuri Đakoviću zadovoljni predstavnici američke tvrtke BAE Systems koji su potkraj prošle godine posjetili tvrtku. Prema dostupnim informacijama, hrvatska i američka strana razgovaraju o donaciji 60 vozila koja bi trebalo dovesti u operativno stanje, u što bi hrvatska trebala uložiti oko 30 milijuna eura. Amerikanci za Đakovića imaju i dugoročnije planove, a to je stvaranje središta za održavanje Bradleyja za ovaj dio Europe. Naime, prema dostupnim planovima, u sljedećim bi godinama ta vozila nabavljale Grčka, Bugarska, Rumunjska i Sjeverna Makedonija, što bi onda osiguralo poslove za tvrtku u Slavonskom Brodu. U konačnici, kako doznajemo, to bi dovelo i do toga da američka kompanija preuzme Đuru Đakovića. No, preduvjet za sve to jest rješavanje financijske situacije u samom Đakoviću. Naime, smatra se kako je teško očekivati da bi bilo tko, pa i takav svjetski gigant kao što je BAE Systems, ušao u vlasničku strukturu tvrtke koju prate tolike dubioze, piše Jutarnji list.

You may also like

0 comments