Kakva će šteta nastati radi Brexita?

Analiza
O ishodu fenomena zvanog brexit očito je najbolje ne raspravljati jer je to možda jedini slučaj u kojemu je pametnije obratiti se vidovnjacima i prorocima nego političkim analitičarima.

A ta neizvjesnost bez presedana potresa svakoga komu egzistencija ovisi o tome kada će, kako i pod kojim uvjetima Ujedinjeno Kraljevstvo istupiti iz Unije.

Bala tkanine proizvedena u tvornici na sjeveru Engleske prijeći će dug put do ugradnje u neki Fiat, Ford ili Alfa Romeo. Iz tvornice u Earbyju otputovat će u Rumunjsku i Češku na laminiranje i rezanje, a zatim u tvornice za proizvodnju automobila u Italiji, Španjolskoj ili pak natrag u Veliku Britaniju. Sirovine uvoze iz Nizozemske i Turske.

Na zajedničkom tržištu Europske unije proizvodi putuju brzo i bez carina. I stižu uvijek na vrijeme pa nije potrebno stvarati zalihe.

Ali sada kada Ujedinjeno Kraljevstvo izlazi iz Europske unije, trgovačke se veze prekidaju jer će Otok napustiti zajedničko tržište.

– Posljednjih 40 godina mi smo se potpuno umrežili. Rasplesti to sve sada, jednostavno je nemoguć zadatak, jer su dizajn i proizvodnja automobila, ističe Michael Raines, komercijalni direktor UniRoyala.

Zbog velike neizvjesnosti kupci gomilaju zalihe. Više je narudžbi, pa u tvornici moraju uvesti treću smjenu, što poskupljuje proizvodnju. Odgodi li se rok za brexit, kao što se dogodilo 31. ožujka, kupci, zbog zaliha, dugo ništa neće naručivati, pa će proizvodnja stati. Radnicima naravno kompanija isplaćuje plaću, što joj, kada se sve zbroji, znatno financijski šteti.

Kupci su nervozni, a mnogi i prilično suzdržani s narudžbama jer ne znaju kako će izgledati budućnost. Kada ste u automobilskoj industriji, a nama je 95% proizvodnje u toj industriji, govorimo o 3-4-5 godina proizvodnoj liniji i to traži određenu obavezu, i kupci se obvezuju na sljedećih 4-5 godina, a kada nemate sve odgovore gdje ćemo biti nakon brexita, i je li UK još uvijek sigurno tržište za poslovanje, jer riječ je o milijunskim prihodima, objašnjava Raines .

Plaši se da bi kupci jednostavno mogli otići nekom drugom proizvođaču u Europskoj uniji, stoji u analizi HRT-a

– Mi imamo konkurenciju, i oni su svi smješteni u ostatku Europske unije, i posljedica bi mogla biti veliki pritisak konkurencije, a to bi moglo potpuno promijeniti naše poslovanje, kaže Raines.

A proizvodi koje ova tvrtka izvozi ili uvozi idu kamionima preko Dovera, inače najprometnije europske trajektne luke. Ondje su spremni za sve opcije, ali najviše ih muči neizvjesnost. Preko Dovera, koji je još od rimskog doba glavni trgovački put prema Europi, godišnje prođe robe u vrijednosti od 119 milijardi funti, što je 17 posto britanske robne razmjene.

– Jedan od izazova jest taj što još ne znamo koja će biti pravila igre…je li to brexit bez sporazuma ili sa sporazumom, a ako je sa sporazumom je carinska unija ili trgovinski sporazuma, je li to Kanada, je li Norveška, to još ne znamo, i što prije naš logistički sektor sazna o čemu je riječ mi ćemo se brzo prilagoditi. Ali to moramo znati, smatra Doug Banister, predsjednik Uprave Luke Dover.

Ne bude li sporazuma, prema pesimističnoj prognozi čak bi 50 do 85 posto kamiona moglo biti nespremno za francusku carinsku službu. To bi smanjilo protok vozila na 40 do 60 posto uobičajenog prometa. No šteta za cijelo gospodarstvo, izračunali su u britanskom ministarstvu financija, bila bi znatno veća, brexit sa sporazumom mogao bi smanjiti njihov BDP do 2035. za 3,9 posto, dok bi brexit bez sporazuma smanjio BDP za čak 11 posto.

– Što prije saznamo pravila igre kakvi će biti trgovinski uvjeti u vremenu nakon brexita, cijela će industrija bolje moći planirati i uspješno poslovati u novom okruženju. Jasno i mi bismo htjeli znati to što prije, jer što prije saznamo bolje ćemo se pripremiti za taj konkretan scenarij, smatra Banister.

Preko luke Dover idu i lijekovi iz hrvatske Plive. Ove godine njezin bi izvoz u Britaniju trebao dosegnuti i 150 milijuna kuna.

– Mi se naravno pripremamo i spremni smo na sve moguće scenarije, svi poslodavci žele stabilnosti žele što manje neizvjesnosti i rizika, kaže Mihael Furjan, predsjednik Uprave Plive.

A upravo su neizvjesnost budućih uvjeta poslovanja i moguće uvođenje carine veliki problemi koji zahtijevaju velike promjene u svakodnevnom poslovanju.

– Nama to značajno otežava poslovanje jer moramo mi biti spremni, znači mi smo morali podići dio zaliha za određene proizvode, nas je zapravo izrazito strah da ne dođe do nestašice i da pacijenti ne ostanu bez lijekova, objašnjava Furjan.

Nestašice lijekova i drugih proizvoda samo su najvidljiviji dio štete koja će nakon brexita nastati za britanske građane i gospodarstvo. Politički motivi izlaska Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije građane i gospodarstvo uveli su u neizvjesnost koju nikada nisu očekivali.

You may also like

0 comments