Kako ubiti domovinu za kubik plina II.dio

Iako nepotvrdjena vijest, ipak je bilo predvidivo i onda kada sam pisao prvi dio ovog teksta. Volio bih da ovog trenutka griješim i da je ovo samo ružan san, koji našu i moju domovinu treba dovesti pod nogu jednog osvjedočenog satrapa, njegovih poluprivatnih tvrtki i osigurati da nikada ne vidi bolje dane. Naime briselska zabrana istraživanja i korišćenja jadranskih zaliha plina upravo to i znači. Namjerno ne pominjem naftu, u ovom trenu nebitnu.

Propašću Južnog toka, nemogućnošću ikakve izvodbe tzv. “Turskog toka” – iz istih razloga kao i pomenutog, Rusija, Putin i oligarhija silovika MORA naći način da osigura dotur plina do svog, potencijalno najjačeg kupca na jugu EU, Italije. Sa kojom usput budi ponovljeno, ima gomilu potpisanih ugovora koji su objema ugradjenim stranama toliko važni radi osobnog ugradjivanja u TRGOVAČKI MONOPOL, da sve drugo postaje nebitno i nevažno. Madjarska, MOL i Orban su legli, pravilno shvativši da je Brussels samo mega birokratizirana krava muzara, koja u stvarnim strateškim odlukama, nedostatkom suvereniteta EU konfederacije po definiciji, nema nikakvog upliva ni na što, te samo treba riješiti Hrvatsku, pretvoriti njene već izgradjene plinovode u transportne, oživiti Mesićeve i co. planove za pretvaranje Republike Hrvatske u Kominterninu guberniju, pa se svi možemo vratiti svakidašnjem poslu i slatkom mljackanju ukusnih zalogajčića.

Infrastruktura je spremna. Sve je već na stolu i samo treba izaći pred javnost i objasniti im da je gorepomenuta zabrana istraživanja i korišćenja, zapravo korisna za Hrvatsku. Jer samo tako ćemo spasiti ekologiju Jadrana, kojoj preko 1.000 (slovima, jedne tisuće), talijanskih bušotina u istom bazenu, ne smeta. Time sve udruge, koji se bore za tu zabranu, nisu ruski “plaćenici”, već savjest Domovine. Ne tvrdim da dobijaju novac, no pored uobičajenih dvojbi o funkcioniranju hardwera im znanog kao ljudski mozak, dvojim i postojanje softwera, znanog kao obična, zdrava logika.

Vlada Republike Hrvatske?! Volio bih da mi je njeno ponašanje enigma. Nije više. Sve se ovo zna dobro preko godine dana. Nema tu nikakvih tajni, meni, običnom promatraču, a kamoli vrhu države. Zašto ne učine nešto?! Pa vjerojatno i čine, vjerujem na isti način kao i oni koji su već pokupljeni u Remetinac radi istih poslova. Da Bog da da griješim.

Opozicija Republike Hrvatske?! Pa bori se protiv neoliberalizma, zašto koristim priliku da ih podržim. Jer samo to će spasiti Republiku od neokoloniziranja. Ne neovisnost ili makar različitost u snabdijevanju energijom i obaranje monopola ili novo reetatiziranje društva na puno višem stupnju od sadašnjeg, koje ulazi puzajući.
Naime, g.Putin se ne šali sa svojim kolonijama. Ima li nade? Ima.

Predsjednica Republike Hrvatske, gdja Kolinda Grabar Kitarović!

You may also like