Home Ekonomija Kako su Andrej Plenković i Zdravko Marić ukrali Blokiranima Božić

Kako su Andrej Plenković i Zdravko Marić ukrali Blokiranima Božić

by Energypress.net

Povodom isplate božićnica u javnoj upravi, oglasili su se iz udruge Blokirani. Njihovo kratko otvoreno pismo premijeru Plenkoviću i ministru financija Zdravku Mariću donosimo u cijelosti. 

“Poštovani premijeru Plenkoviću i ministre Mariću, izgleda da ništa niste naučili dosad ili i vi provodite staru navadu Milanovića i Oreškovića da “božićnicom” tj. novcem poreznih obveznika šopate privilegirane društvene guske? Vaša odluka o isplati “božićnica” za oko 240.000 zaposlenih u državnim i javnim službama će biti hvale vrijedna samo ukoliko svima onima koji su blokirani računi istu isplatite na kućnu adresu “na ruke” ili donesite hitnu uredbu vlade u kojoj se božićnica u potpunosti štiti od ovrhe.

Ukoliko ponovo božićnice ne isplatite na ruke, ili ju ne zaštitite smatrat ćemo to nehumanim i neukusnim činom,činom poruge svim blokiranim djelatnicima u državnim i javnim službama. Božićnice su nagrada, a ne kazna i nedozvolite da kroz ovrhu završi na računima banaka i telekoma. Ne kradite ljudima Božić”, stoji u kratkom pismu udruge Blokirani.

Related Posts