Kako je u Indiji skuplja nafta postala političko pitanje

Indija, jedan od najvećih uvoznika naftnih sirovina na svijetu, posljednjih je tri desetljeća itekako imala koristi od niskih cijena na tržištu. S nižom cijenom uvoza, s vremenom  popravili su svoje stanje na tržištu, te razliku između razina vrijednosti izvoza i uvoza nafte, ali i napunili državne blagajne.
Nažalost, rast u cijenama posljednjih mjeseci je donio sa sobom i novi niz problema za vladu Indije.

U političkim razgovorima na tu temu se postavlja pitanje da li je pametnije promijeniti smjer trenutačne energetske politike plaćanja visokih cijena nafte na tržištu, te tako smanjiti pritisak nad građanima jer cijene plina i nafte će s vremenom samo rasti, piše portal OilPrice.

Niz nadolazećih lokalnih izbornih procesa i državnih izbora sljedeće godine mogli bi utjecati na odluke među predstavnicima indijske vlade.

Proteklih je šest mjeseci, vrijednost Brent Crude-a porasla za 31 posto, a cijene izvoza nafte ka Aziji iz U.E.A. ili Omana su 66 dolara po barelu.

Indija uvozi 82.1 posto ukupne nafte koja im je na raspolaganju za trošenje, a najveći trgovinski partner predstavlja OPEC sa 85 posto uvoza nafte i 94 posto uvoza plina. Indijske razine uvoza sirovina svakim danom rastu, a pogotovo kad je riječ o kupovanju nafte. Potražnja na tržištu utječe i na ostatak njihove međunarodne trgovine i trenutačno financijsko stanje države.

Brojke iz službenog izvještaja indijske vlade za 2017. pokazuju da je vrijednost uvoza nafte u prosincu prošle godine bila 34.94 posto viša nego za isti period 2016.Sve veće cijene nafte sada prijete i jednoj od glavnih reformi iz 2014. njihovog premijera Narendra Modi — uklanjanje ograničenja na cijene nafte.

Međunarodni analitičari pretpostavljaju da javnost u Indiji nema razumijevanja za veće cijene nafte, i da bi daljnja povećanja cijene mogla završiti s negodovanjem građana te prisiliti vladu da se vrate na program ograničavanja cijena goriva. “Rast u potražnji za sirovinama bi mogao prisiliti indijsku vladu da moraju donijeti odluku između rezova viškova u potrošnji naftnih derivata ili ponovnog uvođenja ograničenja na cijene goriva da bi se kontrolirala inflacija,” izjavili su analitičari iz Bloomberg Intelligence.

Kunal Agrawal i Kar Wai Lee su prošli tjedan upozorili, “Snižene carine bi imale utjecaj na državnu ekonomiju, dok bi ograničenja u cijenama smanjile zarade za državne rafinerije. ”Početkom veljače su cijene benzina u Delhiju dosegle najviše razine u posljednjih tri i pol godine. Ukupne zarade na nafti “direktno potiču inflaciju, a cijene prodaje benzina i nafte bi mogle postati politička pitanja jer potrošači bi se mogli početi žaliti vladi i očekivali da nešto poduzme,” rekla je za Nikkei Asian Review glavna ekonomistica u Fitch Group’s India Ratings & Research, Sunil Kumar Sinha.

Vaibhav Chowdhry, analitičar iz KR Choksey Shares & Securities Pvt. u Mumbaiju tvrdi da bi vlada mogla ponovo uvesti program ograničavanja cijena goriva. “Diljem svijeta, cijene sirovina svakim danom rastu. No ne očekujem da će u Indiji biti nešto drastično veće cijene benzina ili nafte,” rekao je Chowdhry za Bloomberg.

Premijer Modi je suočen sa jednim od najvećih izazova do sada, jer bliže mu se ponovni izbori 2019. a trenutačna situacija s rastućim cijenama nafte bi mogla imati ozbiljne negativne posljedice na njegovu političku kampanju.

No pokušaji da se osvoje simpatije potrošača (odnosno: glasača) te zaustavi val populističke opozicije bi moglo dugoročno povrijediti novčano stanje te velike zemlje. Ako se počnu rezati carine ili smanjivati razine proizvodnje u velikim državnim rafinerijama, a vlada Indije ponovo uvede ograničenja na cijenama goriva, loše im se piše. (Preveo: Ivo Ott)

You may also like

0 comments