U HDZ-u su zadovoljni rješenjem da se na izbore ide između kraja listopada i sredine studenog. Budući da su stalno zagovarali što prije izbore, sada nemaju razloga protestirati.

I šef HDZ-a Karamarko potvrđuje da im takva odluka odgovara, da na izbore treba što prije izaći, a poručuje da će HDZ pobijediti kad god predsjednica odredi datum izbora. U toj se stranci ranije moglo čuti da bi bilo najbolje na birališta izaći u listopadu. Cijeli Milanovićev mandat HDZ SDP-ovu Vladu optužuje za nesposobnost i nerad pa je očekivano da im odgovara prekid otezanja i kemijanja s datumom izbora, donosi Večernji list.

HDZ je stranački iznimno dobro organiziran, prvu turu klauzura odradili su ljetos, stranka je odavno konsolidirana pa u smislu stranačke mobilizacije na izbore može već krajem listopada. No u HDZ-u kriju imena ljudi koji će sjediti u eventualnoj budućoj vladi.

Mantraju o tome da nisu stranka koja dijeli plijen, no sasvim je legitimno, a javnost to i očekuje, da najveća oporbena stranka uskoro predstavi moguće buduće ministre. Budući da taj tim još nije predstavljen, jedino se u tom kontekstu HDZ može promatrati kao stranku koja definira ključne igrače, a izbori su pred vratima.

Related Posts