Home Ekonomija Juncker: Brexit bi imao nesagledive posljedice po EU

Juncker: Brexit bi imao nesagledive posljedice po EU

by Agencije

Mogući izlazak Velike Britanije iz Europske unije imao bi “nepredvidive posljedice na zajednički život Europljana”, rekao je predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker.

Britanci se trebaju izjasniti na referendumu 23. lipnja o ostanku ili izlasku iz Europske unije a ankete pokazuju da još ni jedna strana nema prevagu. U slučaju negativnog ishoda, Brexit bi “sigurno imao nepredvidive posljedice na zajednički život Europljana u vezi kojih apsolutno ne želim špekulirati, jer sam uvjeren da će Britanci odlučiti razumno”, rekao je Juncker u razgovoru za njemačku Funke Mediengruppe, u broju od ponedjeljka. “Svi Europljani žele da Velika Britanija ostane u obitelji”, dodao je.

Europski povjerenik za ekonomska i monetarna pitanja Pierre Moscovici rekao je također u nedjelju da bi Brexit bila situacija u kojoj bi svi izgubili. “Strastveno želim da Velika Britanija ostane dio Europske unije”, rekao je za televiziju BFM. “Mislim da bi to bio gubitak za sve, gubitak za njih i gubitak za nas, ako Britanija ode”.

Related Posts