Josip Petrović demantirao kako radi protiv hrvatskih nacionalnih interesa

Josip Petrović, kojega je potpredsjednik Vlade Božo Petrov prozvao da kao konzultant MOL grupe radim protiv hrvatskih interesa u srijedu je u potpunosti odbacio takve tvrdnje, dok je za prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika HDZ-a kazao da ih veže poznanstvo “iz sportskih dana”.

“Sve što sam napravio se odnosilo na to da sam predlagao svom klijentu MOL-u dogovor s hrvatskom Vladom kao najbolju opciju. Duboko sam uvjeren kako bi se dogovorom MOL-a i Vlade Republike Hrvatske oko INA-e stekli uvjeti za njezino transparentnije poslovanje, a razne lobističke kuće ne bi na ovom pitanju zarađivale milijunske iznose za izradu raznih analiza povezanih s arbitražama koje su u tijeku. Svaka najava dogovora povećava vrijednost INA-e na burzi, a najava produžetka spora je smanjuje”, istaknuo je Petrović u reakciji upućenoj medijima.

Petrov je u utorak, komentirajući spekulacije o preslagivanju u vladajućoj koaliciji, prema kojima više u njoj ne bi bilo mjesta za Most, ustvrdio da se sve vrti oko Ine te poručio da Most nije kočničar, ali da nekim interesnim skupinama ne odgovara red. “Mislio sam na određene ljude koji se javno hvale kako su u dobrim odnosima s određenim ljudima koji su danas u Vladi. Mogu otvoreno reći, to je gospodin Petrović. On je javno na suđenju Sanaderu rekao da je on konzultant MOL-a. Dakle, radi za drugu državnu stranu tvrtku, ne radi za interese hrvatske tvrtke. I onda se on javno hvali kako je dobar s Karamarkom. Jako su mi to čudne stvari. Ovim putem bih pozvao gospodina Karamarka da se ogradi od toga”, kazao je Petrov u razgovoru za RTL Direkt. Dodao je i da je pritom riječ o izdaji nacionalnih interesa.

U svom priopćenju Petrović je naveo da u nagađanja “o velikim interesima” ne želi ulaziti. “Cijela haranga koja je podignuta protiv mene ide na pogrešnu adresu, a aktualnim dužnosnicima hrvatske Vlade ne zamjeram ništa jer se još nisu niti upoznali sa stvarnom situacijom.

Glede tvrdnji potpredsjednika Vlade da sam se na suđenju Sanaderu pojavio kao konzultant MOL-a, moram se zapitati je li u Hrvatskoj zabranjeno biti konzultant međunarodne korporacije koja posluje u više od 20 država Europe i svijeta, i koja u samoj centrali ima mnoge direktore Hrvate? Zar svi Hrvati koji rade u toj kompaniji rade protivno interesima Hrvatske? Rekao bih baš suprotno. Svi mi znamo što su interesi Hrvatske i kako ih zaštiti. To smo radili do sada i radit ćemo i dalje bez obzira na jeftine dnevnopolitičke insinuacije”, ustvrdio je Petrović.

Dodao je i da je na sudu “svjedočio o jednom događaju o kojem je upoznata cijela hrvatska javnost” te da mu je dužnost bila govoriti istinu. “Ako to u ovom trenutku nekome na političkoj sceni ne odgovora, molim ih da moje ime ne upotrebljavaju za takvu vrstu političkog razračunavanja. Ovom hajkom ugroženi smo moja obitelj i ja. Gospodina Petrova niti poznajem, niti sam s njime ikada razgovarao”, kazao je Petrović. Ustvrdio je i da ga s Karamarkom veže poznanstvo iz sportskih dana koje ni u jednom trenutku nije koristio za razgovor “o ovim temama”.

You may also like