Još jedna koalicija na hrvatskoj političkoj sceni

Čelnici Hrvatske konzervativne stranke (HKS) Ruža Tomašić i Hrvatske stranke prava (HSP) Daniel Srb potvrdili su u četvrtak Hini da zajedno s Obiteljskom strankom vode pregovore o koaliciji, a koalicijski sporazum trebali bi potpisati sredinom rujna.

“Pregovori između HKS-a, HSP-a i Obiteljske stranke dobro napreduju i sredinom rujna bi se trebao potpisati koalicijski sporazum”, rekla je Tomašić Hini. Pregovori se vode i s Hrvatskom zorom, Akcijom za bolju Hrvatsku i udrugom “U ime obitelji” Željke Markić, s kojima dijele isti način razmišljanja.

Tomašić kaže da bi po rezultatima ankete koju su proveli u Splitu, Osijeku, Vukovaru, Zagrebu, Šibeniku i Zadru na predstojećim parlamentarnim izborima njihova koalicija mogla osvojiti devet do deset saborskih mandata.

Cilj im je na birališta dovesti ljude koji svoj glas ne žele dati SDP-u ili HDZ-u pa bi vjerojatno apstinirali na izborima. “Ovo je dobra ideja i ljudi koji domoljubno razmišljaju neće imati razloga ostati kod kuće”, rekla je Tomašić. Poručila je da će na listama njihove koalicije biti osobe bez ikakvih “repova”, koje se ne mogu kupiti i koje “imaju svoje ja”. Naši zastupnici bit će neka vrsta korektora u Saboru i neće se moći bez nas, kazala je.

Da pregovori dobro napreduju Hini je rekao i predsjednik HSP-a Daniel Srb koji tvrdi da će njihova koalicija osvojiti više glasova od lijeve koalicije Ive Josipovića i Radimira Čačića. “Siguran sam da ćemo ostvariti bolji rezultat od Čačića i Josipovića po broju glasova i osvojenih mandata. Imamo puno bolje razvijenu mrežu članstva i popularniji smo od njih dvojice”, kazao je Srb. Dodao je kako će njihova koalicija imati kvalitetne liste u svim izbornim jedinicama, a i dalje su otvoreni za sve stranke koje im se žele pridružiti.

You may also like