Joe Biden vraća SAD u Pariški klimatski sporazum?

Demokrati
 Joe Biden obećao je u utorak velika ulaganja u obnovljivu energiju, sektor koji će mobilizirati milijune radnih mjesta u SAD-u, uz ambiciju da se dođe do proizvodnje čiste energije kroz samo petnaest godina.

Povijesna ulaganja, rekao je ovaj borac protiv klimatskih promjena. On će se suočiti s Donaldom Trumpom na izborima 3. studenog ove godine. Njegov klimatski plan predviđa prije svega program izgradnje zgrada s malim utroškom energije, poticaje za kupnju električnih vozila proizvedenih u SAD-u i prijelaz čitave vlade na električna vozila.

Biden je još jednom obećao povrat SAD-a u Pariški klimatski sporazum, iz kojeg je Trump povukao zemlju 2017. Za Trumpa i republikance rekao je da nude “politike koje idu prema prošlosti, koje će naštetiti okolišu, utjecati na zdravlje zemlje, zakočiti ekonomska obećanja, dok će druge zemlje biti na čelu te utrke”.  Prošli tjedan Joe BIden je predstavio i plan od 700 milijardi dolara za pokretanje američke ekonomije nakon koronakrize.

Američki predsjednik Donald Trump u utorak je potpisao zakon kojim će se nametnuti sankcije kineskim osobama i entitetima koji su uključeni u postupke “uklanjanja autonomije Hong Konga”.

You may also like

0 comments