Joe Biden kritizirao Trumpove mjere za borbu protiv korone

Ne koristi ovlasti
Dan nakon što su američki predsjednik Donald Trump i bivši potpredsjednik Joe Biden imali “prijateljski” telefonski razgovor o koronavirusu, najizgledniji demokratski predsjednički kandidat napao je način na koji je Trump reagirao na pandemiju.  

Donald Trump nije kriv za koronavirus. Ali je odgovoran za naš odgovor i svoje dužnosti mora uzimati ozbiljno. Zbog njegovih pogrešnih poteza i odgađanja pati puno Amerikanaca”, obrušio se na njega Biden.

Predsjednik bi trebao iskoristiti ovlasti koje mu daje savezni zakon da bi osigurao proizvodnju zaštitne opreme za zdravstvene radnike, ponuditi zdravstveno osiguranje onima koji su bez njega ostali i koordinirati napore saveznih država u osiguranju opskrbe, precizirao je Biden.

SAD bi trebao koordinirati globalni odgovor na ovu neviđenu javnozdravstvenu krizu kao i na dugoročne gospodarske posljedice, rekao je.

Dan ranije Biden i Trump telefonski su razgovarali o Covidu-19, bolesti od koje je umrlo 12.000 Amerikanaca. Dogovorili su se da neće objavljivati pojedinosti razgovora, ali su ga obje strane ocijenile prijateljskim.

You may also like

0 comments