JGL izdao obveznice za 200 milijuna kuna

Jadran – Galenski laboratorij (JGL) izdao je u ponedjeljak petogodišnje obveznice u iznosu od 200 milijuna kuna, a ta će sredstva dijelom koristiti za refinanciranje obveznicama koje dospijevaju sredinom iduće godine, dok će ostatak biti iskorišten za smanjenje postojećeg duga po kreditima, izvijestili su iz te riječke farmaceutske tvrtke.

 Kako je Jadran-Galenski laboratorij objavio putem Zagrebačke burze, tvrtka je 21. prosinca izdala obveze u nominalnom iznosu o 200 milijuna kuna, dospijeća 21. prosinca 2020. godine.  Cijena izdanja obveznica je 99,839 posto, a agent izdanja Privredna banka Zagreb. Kamatna stopa obveznica je fiksna, isplaćuje se polugodišnje te iznosi 5,8125 posto.  Glavnica obveznica isplatit će se odjednom, na dan njihova dospijeća.  Iz JGL-a navode da su ulagatelji u obveznice na primarnom tržištu banke, investicijski fondovi, domaći obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi i osiguravajuća društva, a ukupno je u izdanju sudjelovalo 20 ulagatelja. Sredstva prikupljena izdanjem obveznica JGL će dijelom koristiti za refinanciranje obveza po obveznicama koje dospijevaju 10. lipnja 2016. godine, a ostatak će biti iskorišten za smanjenje postojećeg duga po kreditima, navodi se u objavi.

Kako se dodaje, JGL je izdanjem novih obveznica refinancirao postojeće obveznice u nominalnom iznosu od 113,03 milijuna kuna, dok je preostali iznos postojećih obveznica u optjecaju 26,96 milijuna kuna. Naime, JGL je 2011. izdao obveznice od 140 milijuna kuna, dospijeća 10. lipnja 2016. Novoizdane obveznice su danas uvrštene u usluge depozitorija i usluge poravnanja i namire Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, a JGL će izraditi prospekt uvrštenja obveznica, koji će podnijeti na odobrenje Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga i objaviti u skladu sa Zakonom o tržištu kapitala, nakon čega ih ima namjeru uvrstiti na Službeno tržište Zagrebačke burze, navodi se u objavi JGL-a.

You may also like