Home Energetika Jedina opcija: Najveća je pogreška učinjena privatizacijom INA-e

Jedina opcija: Najveća je pogreška učinjena privatizacijom INA-e

by Agencije

Čelnici koalicije “Jedina opcija” poručili su u četvrtak iz Siska kako su političke elite u Zagrebu godinama zapostavljale Sisak i Sisačko-moslavačku županiju te kako je “najveća pogreška prema toj regiji učinjena tijekom privatizacije, prodajom Ine”.

“Najveće pogreška prema ovoj regiji učinjena je tijekom privatizacije prodajom INA-e. Tom je prilikom sklopljen jedan pravno upitan ugovor, koji ćemo preispitati do zadnjeg zareza, a ako nađemo da su pritom učinjene pogreške na štetu sisačke Rafinerije, onda ćemo tražiti da se oni, koji su sklopili takav ugovor, procesuiraju. Nećemo dopustiti da se Rafinerija zatvori, jer bi to bio zadnji udarac prema ovoj regiji”, rekao je nositelj zajedničke liste stranaka Živi zid, Franak, Promijenimo Hrvatsku i akcije mladih u VI. izbornoj jedinici, Juro Martinović.

“Sisak danas postaje muzej deindustrijalizacije, koji pokazuje kako je uništena industrija u ovoj zemlji. Nikad mađarski MOL nije poslovao s većom dobiti, a nikad s lošijim rezultatima nije poslovala INA. Mi ćemo zaštititi nacionalne interese. Oni koju su napravili štetne aranžmane, nazivaju se čuvarima nacionalnih interesa, to su Hrvati po zanimanju. Mi kao nova opcija, koji nisu utjecali na ekonomsku politiku u ovoj zemlji, poduzeti ćemo sve da zaista zaštitimo nacionalne interesa. Ovi koji se danas busaju u prsa, sjedili su pored onoga, koji je telefonski prodavao državnu imovinu”, rekao je čelnik stranke Promijenimo Hrvatsku Ivan Lovrinović.

Čelnici te koalicije su izvijestili i kako su tijekom skromne kampanje učinili sve što im je omogućio skroman proračun od vlastitih te donacija prijatelja. Najavili kako sa svojih izvjesnih sedam mandata u Saboru žele biti glasnogovornici građana koji ne žive dobro. “Jedina opcija” je obišla i Veliku Goricu, Petrinju i Hrvatsku Kostajnicu, gdje su se družili s građanima.

Related Posts