Jedan od dobitnika krize zaliha nafte

Izvještaj TNG-a
Add content here
 Tankerska Next Generation ostvarila je u prvom kvartalu ove godine prihode od prodaje od 69,3 milijuna kuna, a EBITDA je iznosila 36,6 milijuna kuna.

Neto dobit Društva prvog tromjesečja 2020. godine iznosila je 16,9 milijuna kuna, što je čak sedam puta više nego u istom razdoblju 2019. godine.  Prihodi brodova u prvom kvartalu 2020. godine iznose 69,3 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje od 5,3% u odnosu na prihode ostvarene u istom razdoblju 2019.godine.

Ova promjena je rezultat manje prisutnosti TNG flote na spot tržištu gdje brodar ostvaruje nominalno veći prihod, ali je istovremeno opterećen i većim troškovima zbog prirode posla u kojem brodar podmiruje troškove povezane s putovanjem. .

Na izvještajni datum, Društvo kroz više ugovora na vrijeme ima ukupno osigurano 1.138 prihodovnih dana što iznosi minimalno  18,9 milijuna dolara prihoda brodova. Neupitno je da je svjetsko tržište za prijevoz naftnih derivata, na kojemu Društvo posluje, trenutno pod utjecajem pandemije te će sve socijalne i zdravstvene implikacije ostaviti trag na poslovanje.

You may also like

0 comments