Je li Orešković odlaskom u SOA-u uputio prijetnju Karamarku?

Otkazivanje sjednice gade pola sata prije njezina početka i hitan odlazak premijera na sastanak s ravnateljem Sigurnosno -obavještajne agencije sugerira samo jedno – ugrožena je nacionalna sigurnost zemlje. To je poruka koju je danas javnosti uputio premijer Tihomir Orešković, tvrde nam stručnjaci za sigurnost s kojima smo razgovarali, piše Jutarnji list. 

Odmah nakon Oreškovićeve tvrdnje da je u četvrtak bio na sastanku u SOA-i pojavile su se oprečne informacije o ravnatelju Agencije. Prema jednoj informaciji Markić je u četvrtak bio na službenom putu izvan zemlje, što sugerira da sastanka uopće nije bilo. Druga informacija kaže da se Markić vratio u Zagreb ranije od planiranog.  Sugovornici Jutarnjeg lista posebno naglašavaju činjenicu da je premijer bio taj koji je otišao kod ravnatelja SOA-e, a nije se dogodilo obrnuto. U takvim situacijama ravnatelj odlazi k premijeru, a ne obrnuto.

Nije poznato gdje je premijer bio četiri i pol sata. Između 13.30 sati, kada je otišao iz Vlade, i 18 sati, kada je u automobilu viđen kod zgrade Muzeja suvremene umjetnosti.  Sugovornici bliski HDZ-u tvrde da je na djelu instrumentalizacija tajne službe od strane premijera. On je odlaskom u SOA-u želio poslati prijetnju Tomislavu Karamarku da protiv njega ima neke kompromitirajuće dokaze koje će iskoristiti u borbi za vlast, u čemu koristi tajnu službu, što je nedopustivo, smatra sugovornik Jutarnjeg lista.

You may also like