Javni natječaj za članove uprave INA-e

Istječu mandati
Za najveću kompaniju u državi, Inu, u tijeku je prikupljanje ponuda za tri menadžerske pozicije, odnosno polovicu Uprave iz dijela koji zastupa Republiku Hrvatsku.

Dosad su, posljednjih devet godina, na tim pozicijama bili Niko Dalić, Ivan Krešić i Davor Mayer, a činjenicu da se raspisao natječaj za nova tri predstavnika za petogodišnji mandat automatski su povukla i nagađanja što je u pozadini ovoga kadroviranja.

Premijer Andrej Plenković na samom početku mandata najavio je kao svoj cilj povratak Ine u većinsko državno vlasništvo, no ove promjene nisu, barem izravno, odraz tih njegovih ambicija. Trojcu Dalić-Krešić-Mayer mandat, naime, istječe 31. ožujka, a po odredbama Zakona o upravljanju državnom imovinom, za poduzeća od posebnog državnog interesa resorno ministarstvo dužno je provesti javni natječaj.

U konkretnom slučaju to je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, koje je na svojim stranicama objavilo i glavne kriterije za predaju kandidatura, a ponude će prikupljati do 23. ožujka.

Za ove funkcije, istina, dosad nije bio raspisivan javni natječaj, čak niti lani, kada je Daliću, Krešiću i Mayeru samo produljen mandat za još godinu dana, unatoč tomu što je na snazi već bila uredba o uvjetima za izbor članova Uprava i NO-a u tvrtkama od posebnog interesa.

Hoće li se na ovom natječaju, koji se organizira u zadnji čas, kandidirati i dosadašnji predstavnici države u Upravi Ine, još, kako neslužbeno doznajemo, nisu odlučili.

You may also like

0 comments