Jandroković razgovarao sa Schaubleom o europskim pitanjima i situaciji na jugoistoku Europe

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković se u utorak na marginama Konferencije predsjednika parlamenata Europske unije susreo s predsjednikom njemačkog Bundestaga Wolfgangom Schaubleom kojeg je tom prilikom pozvao u službeni posjet Hrvatskoj, priopćeno je iz Sabora.

Osim aktualnih europskih tema u kojima je naglasak bio na hrvatskim prioritetima, Jandroković je s njemačkim predsjednikom Bundestaga i bivšim ministrom unutarnjih poslova i financija iz redova demokršćana Angele Merkel razgovarao i o osnaživanju bilateralnih odnosa, posebice parlamentarne suradnje na razini odbora za europske poslove i vanjsku politiku.

Predsjednik Sabora je tom prilikom pozvao svog njemačkog kolegu u službeni posjet Hrvatskoj, a dvoje čelnika su razmijenili mišljenja o situaciji u  jugoistočnoj Europi, s posebnim naglaskom na Bosnu i Hercegovinu.

Dvodnevna Konferencija predsjednika parlamenata članica EU-a započela je u ponedjeljak u estonskoj prijestolnici, a teme ovogodišnjeg skupa su budućnost EU-a i europska sigurnost i obrana.

You may also like

0 comments