Jandroković nije otkrio s kime će ići u preslagivanje

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) nije otkrio hoće li HDZ, u nastojanju da osigura dovoljno ruku za potvrdu četiri nova ministra, surađivati i sa Silvanom Hreljom iz HSU-a, partnerom SDP-a i HNS-a.

U ovom trenutku ne bih želio ići dalje od konstatacije da će sve biti poznato nakon drugog kruga lokalnih izbora. Razgovara se s određenim strankama, s određenim saborskim zastupnicima, cilj nam je formirati vladajuću većinu u Saboru, izjavio je Jandroković nakon što se na Danu otvorenih vrata Hrvatskog sabora susreo s građanima.

Ponovio je da HDZ ne bježi od izbora, no da drži kako, s obzirom na trošak i vrijeme koje bi uzeli novi parlamentarni izbori, treba još jednom pokušati razgovarati s političkim strankama u Hrvatskom saboru.

Pred nama je drugi krug lokalnih izbora, još uvijek rezultate tih izbora ne bismo željeli opterećivati nacionalnom razinom, izjavio je predsjednik Sabora. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković potvrdio je da će Sabor novu sjednicu početi 7. lipnja te da će se prije toga sastati Predsjedništvo. SDP-ovu Gordanu Marasu, predsjedniku Odbora za zaštitu okoliša, koji je najavio da će u utorak sazvati Odbor s temom imenovanja novog ministra zaštite okoliša, poručio je da to može učiniti, no da to nema nikakvu obvezujuću snagu.

Za Dan otvorenih vrata Jandroković kaže da je lijepa tradicija i da mu je zadovoljstvo nastaviti je. Zanimljivo je čuti što građane zanima, što bi mijenjali, dobro je čuti njihov glas jer vjerujem da govore u dobroj namjeri, rekao je predsjednik Sabora kojeg su građani ‘propitivali’ o reorganizaciji državne uprave, o tome tko radi na rješavanju graničnih pitanja sa Srbijom, tražili da se ograniči broj mandata za načelnike, gradonačelnike i župane, ljutili na razinu saborskih rasprava i na praznu sabornicu itd.

You may also like

0 comments