Jandroković: Koriste se najnižim propagandama u političkoj borbi

Koriste se najnižim oblikom političke propagande i uljepšavanjem stvarne situacije, pokušavaju uvjeriti hrvatske građane da je stanje puno bolje nego što jest. Pritom se služe cijelim nizom medijskih i statističkih manipulacija i obmana. Kad netko upozori na netočnost njihovih brojki, onda cijelim nizom aktivnosti pokušavaju sve kritičare prikazati nevjerodostojnima, izmišljaju brojke, rekao je Jandroković na HDZ-ovoj konferenciji za novinare u Zagrebu.

Kao primjer, naveo je ministra regionalnog razvoja i fondova EU-a Branka Grčića i njegove tvrdnje da iseljavanje kao problem uopće ne postoji i da se 10.000 ljudi uselilo u Hrvatsku uspoređujući to s novinskim tekstovima i statistikom prema kojima se u dvije godine iselilo gotovo 50.000 hrvatskih državljana. Jandroković ističe i kako se u posljednjih šest mjeseci odvija cijeli niz mutnih poslova. Što je bliže datum izbora, to vladajući sve više ulaze u slučajeve koji su netransparentni, a moguće i nezakoniti, ustvrdio je te dodao kako pritom misli na istraživanje Jadrana, Imunološki zavod, Croatia osiguranje, Poreznu upravu gdje se ministar spominje za pogodovanje poduzetniku.

HDZ-ov saborski zastupnik ističe kako se i loše stanje i mutni poslovi žele zasjeniti različitim aktivnostima represivnoga aparata. Umjesto stvarnih problema bačena je kost: bavite se svastikom na Poljudu, bavite se Manolićevim optužbama, a ima i drugih slučajeva ovih dana, rekao je spočitnuvši vladajućima da sve vrijeme nastoje optužiti oporbu za teško stanje i da je oporba odgovorna za sve. S izradom studije za istraživanje Jadrana povezana je tvrtka Ires koja je u vlasništvu jedne od čelnica SDP-a, navodi HDZ. Upozorili su i da se, prema statistikama Europske komisije, u protekle dvije godine iz Hrvatske u zemlje Unije iselilo gotovo 50.000 hrvatskih državljana, a da vladajući tvrde drugačije.

You may also like